26 / 04 / 2024

Mersin sahillerinin belediyelere tahsisi için yapılan başvurular TBMM'de!

Mersin sahillerinin belediyelere tahsisi için yapılan başvurular TBMM'de!

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mezitli Belediyesince sahillerin belediyelere tahsisi için yapılan başvurular meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mezitli Belediyesince sahillerin belediyelere tahsisi için yapılan başvurulara ilişkin soru önergesi verdi. Antmen, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum  tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Antmen, ''Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. Maddeleri gereğince arz ederim'' diye konuştu.

Antmen, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Mersin Büyükşehir Belediyemiz ve Mezitli Belediyemiz tarafından sahillerin bakımı, temizliği, tuvalet gibi ihtiyaçların karşılanması amacıyla sahillerin belediyelere tahsisi için başvurular yapılmış fakat sürecin yavaş ilerletildiği, tahsisler de belediyelerin sorun yaşadığı belediye başkanlarınca dile getirilmiştir.''

Mersin sahillerinin belediyelere tahsisi için yapılan başvurular TBMM de!

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'in soruları:
1- Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mezitli Belediyesinin talepte bulunmuş olduğu sahil tahsis başvuruları hangi aşamadadır? 

2- Kamu yararını ilgilendiren bu talepler neden bekletilmekte, süreç neden yavaş ilerletilmektedir? 

3- Bahsi geçen başvuruların yanıtlanmasının bekletilmesi ile Mersin halkı bir anlamda cezalandırılmış olmuyor mu? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com
 


Geri Dön