25 / 04 / 2024

mersin sahil tahsili

mersin sahil tahsili

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mezitli Belediyesince sahillerin belediyelere tahsisi için yapılan başvurular meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin'de konuta yoğun talep! Fiyatlar yüzde 12 arttı!

Mersin'in incisi Erdemli'de gayrimenkul piyasası çok hareketli. Ekonomik tatilin cazibe merkezlerinden biri olan ilçe yerli turist akını yaşıyor. Yatırımlık yazlık almak ya da sahil beldesine yerleşmek isteyenlerin sayısındaki artış dikkat çekiyor...

Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nde 5 tünel ve 2 viyadük daha açılacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Mersin ile Antalya'yı bağlayan Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nde bu yıl 5 tünel ile 2 viyadüğü daha açacaklarını söyledi.

Mersin Büyükşehir Ekim ayı toplantısı gerçekleşti!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 Yılı Ekim Ayı Toplantısı’nın Birinci Birleşimi gerçekleşti. Toplantıda sahil düzenleme projesi konuşuldu.

Akdeniz Sahil Yolu inşaatında son durum!

Mersin ve Antalya'yı birbirine bağlayacak olan Akdeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında, Mersin'in Anamur ilçesinde inşası tamamlanan viyadük ve tünel trafiğe açıldı.

Akdeniz Sahil Yolu projesiyle Mersin-Antalya arası 4 saate düşecek!

Akdeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında yapımı süren tünel ve viyadükleri inceleyen Mersin Valisi Ali İhsan Su, projenin tamamlanmasıyla Mersin-Antalya arasının 4 saate düşeceğini söyledi..

Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nde son durum!

Mersin ve Antalya arasındaki ulaşım süresini kısaltacak olan Akdeniz Sahil Yolu Projesi hızla ilerliyor.

Akdeniz Sahil Yolu'nda çalışmalar tam gaz!

Akdeniz Sahil Yolu'nda çalışmalar tam gaz devam ediyor. Mersin ve Antalya arasındaki mesafayi 4 saate indircek olan Akdeniz Sahil Yolu ile otomobil sürücüleri yolda 7-8 saat süre harcamaktan kurtulacak.

Mersin-Antalya yolu çalışmalarında son durum!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 'Akdeniz Sahil Yolu'nu tamamladığımızda Mersin'den Antalya'ya olan süre 4-5 saate, hatta 4 saate bile düşebilecek." dedi.

Mersin Tömüklüler otel yatırımı bekliyor!

Mersin’in Tömük sahil beldesinde otel sıkıntısı çekiliyor. Bölgede yeterince otel olmaması yatırım isteğini artırdı.

Mezitli Sahil Alanına ödüllü kentsel tasarım projesi!

Mezitli Sahil Alanında Kentsel Tasarım Projesi kapsamındaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sahil kimliğine kavuşacak Mersin'in değerine değer katması bekleniyor.

Akdeniz Sahil Yolu 2020'de tamamlanacak!

Akdeniz Sahil Yolu projesi etap etap tamamlanırken Mersin-Antalya arasını 5 saate indirecek. Akdeniz Sahil Yolu projesinin 2020 yılında tamamlanması planlanıyor.

Mersin turizm hamlesine hazırlanıyor!

Başkan Burhanettin Kocamaz, “Türkiye’nin en güzel sahil şeridi Mersin’de. Bu sahillerin her noktasını günübirlik tesisler, oteller, restoran ve kafelerle donatacağız” dedi.

Burhanettin Kocamaz Mersin Kentsel Tasarım Projesi'ni tanıttı!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Yenişehir ile Mezitli sahilinde ve sahil çevresinde yakın zamanda gerçekleştirilmesi planlanan kentsel tasarım projesi hakkında bir sunum yaptı.

mersin sahil tahsili Haberi

mersin sahil tahsili

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mezitli Belediyesince sahillerin belediyelere tahsisi için yapılan başvurulara ilişkin soru önergesi verdi. Antmen, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum  tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Antmen, ''Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. Maddeleri gereğince arz ederim'' diye konuştu.

Antmen, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Mersin Büyükşehir Belediyemiz ve Mezitli Belediyemiz tarafından sahillerin bakımı, temizliği, tuvalet gibi ihtiyaçların karşılanması amacıyla sahillerin belediyelere tahsisi için başvurular yapılmış fakat sürecin yavaş ilerletildiği, tahsisler de belediyelerin sorun yaşadığı belediye başkanlarınca dile getirilmiştir.''

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'in soruları:
1- Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mezitli Belediyesinin talepte bulunmuş olduğu sahil tahsis başvuruları hangi aşamadadır? 

2- Kamu yararını ilgilendiren...