29 / 03 / 2024

Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nde son durum!

Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nde son durum!

Mersin ve Antalya arasındaki ulaşım süresini kısaltacak olan Akdeniz Sahil Yolu Projesi hızla ilerliyor.



 


Çalışmaların son sürat devam ettiği Akdeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında Anamur ilçesine bağlı Demirören Mahallesi'nde yapılan viyadük ve tünelin inşası tamamlandı. Projedeyaklaşık 7 ayda tamamlanan 410 metre uzunluğundaki viyadüğün yapımında 35 bin metreküp beton ve 7 bin 300 ton demir kullanıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yerden en yüksek noktası 57 metre olan viyadük, bariyerlerin monte edilmesiyle açılışa hazır hale gelmiş olacak.

 

Tünel kamera sistemiyle kesintisiz olarak kontrol edilecek


Proje kapsamında inşaatı tamamlanan tünel ise 506 metre uzunluğundaki 2 tüpten oluşuyor. Elektrik ve elektromekanik işlerin de tamamlandığı tünelde kamera sistemi ve jeneratör de mevcut. Tünel kamera sistemiyle kesintisiz olarak kontrol edilecek ve sistem güvenlik güçleriyle entegre olarak çalışabilecek.

 

Bu bölgede tünel, viyadük ve diğer yolları da kapsayan 4 bin 320 metrelik bölümün hizmete girmesiyle Anamur ile Demirören Mahallesi arasında hayata geçirilen 22 kilometrelik duble yol tamamlanmış olacak. İlçe merkeziyle mahalle arasındaki mesafe 5 kilometre kısalırken, ulaşım kalitesi de artacak.

 


Geri Dön