29 / 03 / 2024

Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nde 5 tünel ve 2 viyadük daha açılacak!

Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nde 5 tünel ve 2 viyadük daha açılacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Mersin ile Antalya'yı bağlayan Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nde bu yıl 5 tünel ile 2 viyadüğü daha açacaklarını söyledi.



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Mersin ile Antalya'yı birleştiren Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nde bu yıl 5 tünel ile 2 viyadüğü daha açacaklarını sözlerine ekledi.

Elvan, Mersin'de bulunan programda kendi adını taşıyan Silifke ilçesinde bulunan Öğretmenevi'nde sanayiciler ile sivil toplum kuruluşlarının ve derneklerin yöneticilerinin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Talepleri sonrasında açıklamalarda bulunan Elvan, ulaşımla ilgili en önemli projelerden birinin Akdeniz Sahil Yolu olduğunu, projenin çok zorlu bir coğrafyada düzenleceğini söyledi.

Yolda tünel çalışmaların sürdüğünü anlatan Elvan, "Şu anda 5 tünel ve 2 viyadükte çalışmalarımız devam ediyor. Bu yılki hedefimiz bu 5 tünel ile 2 viyadüğün açılışını gerçekleştirmek." açıklamasında bulundu.

Mersin'de ulaşım projelerine 2019 yılında 800 milyon liraya yakın bütçe kullanıldığından bahseden Elvan, bunun büyük bir kısmının Akdeniz Sahil Yolu ile Mut-Silifke yoluna harcandığını açıkladı.

Elvan, Mut-Silifke yolunun da önemli bir çalışma olduğunu belirterek "Mut-Silifke yoluna başlayalı yaklaşık 1,5 yıl oldu. Çok hızlı ilerliyoruz. Şu anda 2 tünelimiz bitti. Betonlama ve trafiğe bağlanma çalışmaları kaldı. Bir tünelde çalışma sürüyor. Buradaki 2 tünel ve Akdeniz Sahil Yolu'ndaki 5 tünelle inşallah 7 tüneli açmayı istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nin yanı sıra Mersin ile Antalya arasındaki ulaşımı rahatlatacak bir diğer çalışmanın da Çeşmeli-Taşucu Otoyolu olduğundan bahseden Elvan, ilk etapta Çeşmeli'den Kızkalesi çıkışına kadar olan kesimin ihalesine çıkılacağını sözlerine ekledi.

"ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVALİMANI'NDA ÜST YAPI İHALESİNE ÇIKILDI"
Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda da çalışmaların devam ettiğinim anlatan Elvan, şunları söyledi:

"Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda üst yapı ihalesine çıkıldı. 4 Şubat itibarıyla tüm teklifler alınmış olacak. Bakanlık değerlendirmeyi yapacak. İnşallah şubat ayı sonuna doğru üst yapıda yapım çalışmalarına başlayacağız. Buradaki hedefimiz açıkçası bir yıl gibi bir sürede bu yatırımı tamamlamak. Sıkıntılar, aksaklıklar yaşadık ama inşallah sonuca ulaştıracağız. Zor olan alt yapı kısmı bitti. Biten pistimiz uçak inebilecek konumda."

Elvan daha sonra Mersin Valisi Ali İhsan Su ile AK Parti Mersin milletvekilleri Hacı Özkan ve Zeynep Gül Yılmaz ile Mut ilçesindeki Yerköprü Şelalesi'nde incelemeler gerçekleştirdi.

Gezende Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ni de ziyaret eden Elvan, buradaki tesiste sivil toplum kuruluşlarının ve üreticilerin sorunlarını dinledi.


Geri Dön