18 / 04 / 2024

Mezitli Sahil Alanına ödüllü kentsel tasarım projesi!

Mezitli Sahil Alanına ödüllü kentsel tasarım projesi!

Mezitli Sahil Alanında Kentsel Tasarım Projesi kapsamındaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sahil kimliğine kavuşacak Mersin'in değerine değer katması bekleniyor.



Mersin Büyükşehir Belediyesi Marsin'de çalışmalarını sürdürüyor. Mersin’e yakışır, düzenli, temiz ve nezih sahiller oluşturarak, Mersin’i sahil şehri kimliğine kavuşturuyor.


Mezitli Sahil Alanında Kentsel Tasarım Projesi, 45 kişilik ekip tarafından hayata geçiriliyor. Proje  "Golden City Awards 2017" yarışmasında “En Başarılı Kentsel Tasarım Projesi” seçilerek, ödül aldı.


Yüzde 33'ü tamamlanan projede çalışmalar yaklaşık dört ay önce başladı. Mezitli Sahil Alanında Kentsel Tasarım Projesi kapsamında iki voleybol sahasının beton dökme işlemleri ve iki tenis kortunun çalışmaları tamamlandı. 


Mezitli Sahil Alanına ayrıca  wc, duş ve  soyunma kabinini içinde barındıracak olan hizmet binasının da beton dökme çalışmaları başladı. 11 adet seyir terasının beton dökme işlemlerine de başlandı. Ayrıca projede 2 km uzunluğunda bisiklet yolu, kondisyon alanı, 2 km uzunluğunda yürüyüş yolu bandı, çocuk oyun alanları, engelli çocuk oyun alanları,  iki adet basketbol sahası, kaykay pisti, uçurtma çayırı ve etkinlik meydanları, 11 adet seyir terası, restoranlar ve balık tutmak isteyen vatandaşlar için iki adet balıkçı iskelesi inşa edilecek. 



Mersin Haber


Geri Dön