19 / 04 / 2024

Kentsel tasarım projesi nedir?

Kentsel tasarım projesi nedir?

Kentsel Tasarım Projesi Genel Teknik Şartnamesi kapsamında yer alan bilgilere göre kentsel tasarım projesi nedir, kentsel tasarım projesi nasıl hazırlanır? Sorunuzun yanıtı ve detayları haberimizde...



Kentsel tasarım projesi nedir?

Kentsel tasarım projeleri, proje alanının niteliğine bağlı olarak uygulamaya yönelik her tür fiziki-mekansal düzenlemelere ilişkin hedef,ilke, yaklaşım ve tekniklerin belirlendiği, yönetim modellerinin saptandığı proje olarak karşımıza çıkıyor.


Bu projelerin koruma amaçlı veya diğer uygulama planları doğrultusunda hazırlanmaları gerekiyor. Kentsel tasarım projesinin kapsamı için "Kentsel tasarım projesi nedir?" sorusunun yanıtı aşağıda yer alıyor.


Kentsel tasarım projesi

Uygulama imar planları doğrultusunda, alanın kimliğini vurgulayıcı, alanın doğal, kültürel, tarihi ve sosyal özellikleri ile kullanıcılar açısından önem taşıyan kesimleri için özel ayrıntıları içerecek biçimde hazırlanan plan ve projeler ile üst düzeyde kimlik-imaj çalışması, orta düzeyde yapı ve çevresinin bütüncül bir anlayışla tasarlanmasını amaçlayan yapı-açık alan düzenleme çalışmaları, alt düzeyde ise yapılar arası boşlukların tasarımını içeren, olabilirlik, yaşanabilirlik, sürdürülebilirlik,maliyet gibi konularda çözüm öneren plan ve projelere, kentsel tasarım projesi deniyor.


Kentsel Tasarım Projesi Genel Teknik Şartnamesi kapsamında yer alan kentsel tasarım projesi hususu hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz...



https://emlakkulisi.com.tr/kentsel-tasarim-projesi-genel-teknik-sartnamesi/181151





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön