19 / 04 / 2024

Binaların engellilerin kullanımı için yapılan çalışmalar mecliste!

Binaların engellilerin kullanımı için yapılan çalışmalar mecliste!

Kamuya açık alanların, binaların ve toplu taşıma araçlarının engelli kullanımına uygun hale getirilmesi için yapılan çalışmalar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, kamuya açık alanların, binaların ve toplu taşıma araçlarının engelli kullanımına uygun hale getirilmesi için yapılan çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanın Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

MHP'li Osmanağaoğlu, ''1 Temmuz 2005 yılında yürürlüğe giren 5378 sayılı Yasasın geçici 2. Maddesi kamuya açık alanların, binaların ve hatta toplu taşıma araçlarının 7 yıl içinde engellilere uygun hale getirilmesini emretmektedir'' diye konuştu.

MHP  İzmir  Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu'nun soruları:
1- 5378 sayısı Yasanın geçici 2. Maddesi kamuya açık alanların, binaların ve hatta toplu taşıma araçlarının 7  yıl içinde engellilere uygun hale getirilmesini emretmektedir. Yasanın bu hükmü çerçevesinde yayınlanan genelgelerin dışında neler yapılmıştır?

2- Kaç kentimizde kamu alanları, toplu taşıma araçları engellilerin erişme uygun hale getirilmiştir?

3- Yasanın gereklerini yerine getirmeyen kamu görevlileri hakkında bugüne kadar ne gibi işlem yapılmıştır?

4- Engelliler tarafından erişime uygun olmayan kamu alanları ve ulaşım araçları nedeniyle kaç idari dava açılmış, ilgili mülkin amirlikler tarafından kaçına yargılanma izni verilmiş, kaçına verilmemiştir?


Geri Dön