29 / 03 / 2024

Borçlu belediye kiracıları için yapılacak çalışmalar TBMM'de!

Borçlu belediye kiracıları için yapılacak çalışmalar TBMM'de!

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, belediye mülkleri üzerinde kiracı olup borçlarını ödeyemeyen vatandaşlar için yapılacak çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı..



Borçlu belediye kiracıları için yapılacak çalışmalar TBMM de!


CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, belediye mülkleri üzerinde kiracı olup borçlarını ödeyemeyen vatandaşlar için yapılacak çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Bakır sorularını Maliye Bakanı Naci Ağbal'a sordu.


Önergesine "Bilindiği üzere Belediye mülkleri üzerinde kiracı olan vatandaşlarımız bu kiraların ödemesinde sıkıntılarla karşılaşmakta, dükkan borçlarını ödeyememektedirler. Borcunu zamanında ödeyemeyen çok sayıda vatandaşımıza da icra-i işlem ve dükkanların boşaltılması gibi yaptırımlar uygulanabilmektedir." diyerek başlayan Bakır yapılandırmayı gündeme getirdi.


Bakır, "Vatandaşlarımızın bu mağduriyetlerinin giderilmesi için varlık barışı teklifine ek olarak, belediye mülklerinde kiracı olan vatandaşların kira borçlarının faizleri kaldırılarak, borçların yeniden yapılandırılması ve bu borçlardan dolayı taşınmaz mülklere konulan haczin kaldırılması konusunda bir çalışma yapmayı veya yapılacak bir çalışmada Maliye Bakanlığı olarak katkı koymayı düşünür müsünüz?" diye sordu.





Geri Dön