19 / 04 / 2024

borçlu belediye kiracıları

borçlu belediye kiracıları

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, belediye mülkleri üzerinde kiracı olup borçlarını ödeyemeyen vatandaşlar için yapılacak çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kiracılar bunu sakın yapmayın! Ev sahibi kiracıyı hemen evden çıkarabiliyor!

Kiracılar, kira ödemelerini düzenli yapmayan kiracılara kritik bir uyarı yapıldı. Ev sahipleri ödemeleri aksatan kiracıları borçlarını ödemiş olsalar bile evden çıkarabilecekleri yöntemi kullanmaya başladılar bile.

Kiracılar dikkat! Ödeme yaptığınız kiradan borçlu çıkmayın...

Ev sahipleri kira ödemeleri ile alakalı olarak oldukça değişik isteklerde bulunabiliyorlar. Öyle ki kiracılar dikkat etmezlerse ödedikleri kiralardan borçlu bile çıkabilirler.

Milyonlarca kişi 2024 yılına borçlu girecek! Bireysel kredi kartı borçlanmaları yüzde 168 arttı!

2024 yılına günler kala vatandaşların yeni yıla borçlu gireceği ortaya çıktı. Bireysel kredi kartı borçlanmaları 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 168 arttı.

Kiracılar aman dikkat! Kiracılara icradan büyük borç çıkabilir...

Kiracılar ile ev sahipleri arasında son zamanlarda yaşanan anlaşmazlıklar sürekli gündemdeki yerini korurken kiracıların ev sahibinden bağımsız olarak büyük bir borç riski ile karşı karşıya kalabilecekleri ile ilgili uyarıda yapıldı. İşte haberin detayları...

Kiracılar, sözleşmeye uymazsa ev sahibine borçlu çıkabilir

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki ilişkilerini yasalar çerçevesinde kurmak zorundalar. Kiracılar bazı detaylara dikkat etmemeleri durumunda ev sahiplerine hesapta olmayan bir borcu ödemek zorunda kalabilirler. İşte o detaylar...

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim büyüyor! Kalıcı çözümler şart!

Türkiye'de ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim her geçen gün büyüyor. Konuyla ilgili Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Ayar ve Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, bu sorunların giderilmesi için kalıcı çözümlerin gerektiğini belirtti. 

Kiracıların birçoğu bunu bilmiyor! Hem ev sahibi hem de kiracı borçlu çıkabilir! İşte detaylar!

Ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren bazı noktalar gündeme geldi. Kiracıların birçoğu hatta ev sahiplerini de ilgilendiren önemli bir husus konuşuluyor. İşte detaylar!

Talas Belediyesi kiracıların 10 aylık kira borcunu sildi!

Kayseri Talas Belediyesi, pandemi döneminde faaliyetleri duran ve işleri durma noktasına gelen belediye kiracılarının 10 aylık borcunu sildi. 

Aydın Büyükşehir kepenk indiren kiracılarından kira almayacak!

Aydın Büyükşehir Belediyesi Kovid-19 salgını sürecinde kepenk indiren kiracılarından kira almayacağını açıkladı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Yalnız olmadıklarını hissettirmek istiyoruz” dedi.

İş GYO Ocak-Mart 2021 döneminde kiracılarına kira desteği verecek!

İş GYO Ocak-Mart 2021 döneminde kiracıların geçmiş borçlarını kapatması veya ödeme planına bağlamaları şartıyla ve her bir kiracı özelinde değişen şekil ve tutarlarda kira desteği sağlanması hususlarında Şirket Genel Müdürlüğü'ne yetki verildi. 

Bursa Büyükşehir'den kiracılarına kira desteği!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı yazılı açıklamada, "İş yerini kapatmak durumunda kalan belediye kiracılarımızdan kısıtlılık süresi bitene kadar kira ve işgaliye ücretlerini almayacağız" ifadelerini kullandı.

Esenyurt Belediyesi kiracılarından 3 aylık kira ve ecrimisil ücretini almayacak!

Esenyurt Belediye Meclisi Eylül ayı oturumlarında koronavirüs salgını boyunca kapalı kalan belediyeye ait iş yerlerinin kiracılarından, biriken ecrimisil ve kira ücretlerinin alınmaması kararı verildi.

İş yeri kiracıları dikkat! Yeni düzenleme devrede!

2012’de yürürlüğe giren yeni Borçlar Kanunu’ndaki beş önemli madde konuttan sonra şimdi de iş yerleri için geçerli sayılacak. Kira sözleşmelerinde bulunan ve ödeme güçlüğü çeken kiracıları zor durumda bırakan düzenlemeler bugünden itibaren geçersiz olacak...

borçlu belediye kiracıları Haberi

borçlu belediye kiracıları



CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, belediye mülkleri üzerinde kiracı olup borçlarını ödeyemeyen vatandaşlar için yapılacak çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Bakır sorularını Maliye Bakanı Naci Ağbal'a sordu.


Önergesine "Bilindiği üzere Belediye mülkleri üzerinde kiracı olan vatandaşlarımız bu kiraların ödemesinde sıkıntılarla karşılaşmakta, dükkan borçlarını ödeyememektedirler. Borcunu zamanında ödeyemeyen çok sayıda vatandaşımıza da icra-i işlem ve dükkanların boşaltılması gibi yaptırımlar uygulanabilmektedir." diyerek başlayan Bakır yapılandırmayı gündeme getirdi.


Bakır, "Vatandaşlarımızın bu mağduriyetlerinin giderilmesi için varlık barışı teklifine ek olarak, belediye mülklerinde kiracı olan vatandaşların kira borçlarının faizleri kaldırılarak, borçların yeniden yapılandırılması ve bu borçlardan dolayı taşınmaz mülklere konulan haczin kaldırılması konusunda bir çalışma yapmayı veya yapılacak bir çalışmada Maliye Bakanlığı olarak katkı koymayı düşünür müsünüz?" diye...