26 / 04 / 2024

İskenderun'da ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları 4 ayda tamamlanacak!

İskenderun'da ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları 4 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları hızlandırıldı.



Kahramanmaraş merkezli & Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen İskenderun'da yıkılan ve acil yıkılması gereken konutların, yıkım ve enkaz kaldırma işlemleri sona erdi.

4 AYDA BİTMESİ HEDEFLENİYOR!

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Demiryürek, İçişleri Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde, ilçede ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarına başlandığını ifade etti.

İskenderun da ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları 4 ayda tamamlanacak!

İskenderun ilçesinde depremde ağır hasar görmüş 3 bin 319 binadan 970'ine yapılan tespitler çerçevesinde itirazların bulunduğu bilgisini veren Demiryürek, "Geri kalan 2 bin 349 binada 15 bin 482 bağımsız bölümde yaptığımız ihaleler neticesinde yıkım işlemlerine başlamış bulunuyoruz" dedi. Demiryürek, 9 ayrı bölgede 9 ayrı firma tarafından gerçekleştirilen yıkım işlemlerinin 4 ayda bitirilmesi hedefleniyor diye kaydetti.

İşte yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarına ilişkin merak edilen tüm detaylar...


Geri Dön