26 / 04 / 2024

İmar barışı bekleyenler aman dikkat! 2023 yılında imar barışı çıkacak mı? Hemen bu detaylara bakın!

İmar barışı bekleyenler aman dikkat! 2023 yılında imar barışı çıkacak mı? Hemen bu detaylara bakın!

İmar barışı bekleyenler aman dikkat... 2023 yılında imar barışı çıkacak mı? Hemen bu detaylara bakın...



İMAR BARIŞI BEKLEYENLER AMAN DİKKAT!

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, merakla beklenen imar affı kanun teklifi 11 Ekim 2022 tarihinde TBMM Başkanlığı tarafından komisyona sevk edildi. İmar barışının kapsamı ve ne zaman çıkacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama şu an için bulunmuyor. Konu hakkında hükümet kanadından kısa zaman içerisinde açıklama yapılması bekleniyor.

İmar barışı bekleyenler aman dikkat! 2023 yılında imar barışı çıkacak mı? Hemen bu detaylara bakın!

“MAĞDURİYETLERİN GİDERİLMESİ AMAÇLANMAKTADIR”

Yine verilen detaylara göre, BBP Genel Başkanı ve  Ankara  Milletvekili Mustafa Destici tarafından İmar affı TBMM’ye geçtiğimiz yılın Ekim ayında sunulmuştu. TBMM Başkanlığı da konuyu komisyona sevk etmişti. Mustafa Destici konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada yüz binlerce vatandaşın ve binlerce ailenin iptal edilen yapı kayıt belgeleri sonucunda idari para cezası ve yıkım kararıyla karşı karşıya kaldığını belirterek, barınma ihtiyacını karşılamak üzere özel mülkiyetler üzerine yapılmış ve yapı kayıt belgesi almış, bir kısım yapı kayıt belgesi iptal olmuş ve iptal olma aşamasında olan yapıların, kamu zararı, iskan ve imar yönünden incelenmek sureti ile yapı sahiplerinin yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesinin amaçlandığını belirtmişti. Verilen bilgiye göre, konu şimdilik değerlendirme sürecinde.

Ayrıca yine verilen detaylara göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yaptığı son dakika açıklamalarında "İmar sorunları Mayıs'ta bitsin" demiş ve imar affı bekleyen vatandaşlara da yeşil ışık yakmıştı.

İMAR AFFI NE DEMEK?

Pek çok kişi tarafından beklenen imar affı gecekondu ve imar mevzuatına göre yapılmayan ve inşa edilmeyen yapıların mülkiyet ve uygulanma sorunlarını düzenleyen kanuna deniyor. İmar affının bir diğer adı da imar barışıdır. İmar affı (imar barışı) ilk defa 1984 yılında çıkarıldı. Söz konusu affın amacı, kaçak ve çarpık yapılaşmayı engellemek.

Emeklilere 2023 için son dakika ara zam müjdesi geldi! Bir bir açıklanan bu zamları duyanın yüzünde resmen güller açtı!

Bu bankalarda adeta 7 şiddetinde deprem! İş Bankası, Yapı Kredi, Akbank bir bir açıkladı, görenin resmen dünyası yıkıldı

Aile Bakanlığı 2023 ödemelerini bir bir açıkladı! Yatırılan bu paraları duyanın ağzı kulaklarına vardı! Sakın kaçırmayın


Geri Dön