28 / 03 / 2024

İmar barışına başvuranlar dikkat!

İmar barışına başvuranlar dikkat!

İmar barışı başvurularının kurulacak bir komisyon tarafından inceleneceğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Yalan beyanda bulunanların ‘Yapı Kayıt Belgeleri’ iptal edilecek. Ödedikleri bedel de irat kaydedildiği için geri verilmeyecek” diye konuştu.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada imar barışı başvurularında yalan beyanda bulunanların yatırdığı yapı kayıt bedelinin bütçeye irat kaydedildiği için geri verilmeyeceğini belirtti. Bu konuda bir komisyon oluşturup tüm başvuruları inceleyeceklerini de söyleyen Kurum, yalan beyanda bulunanların Yapı Kayıt Belgeleri'nin de iptal edileceğini açıkladı.

İmar barışı başvurusu yapacak olan vatandaşları doğru beyan vermeleri konusunda uyaran Kurum, vatandaşların ödedikleri bedeli geri alamayacaklarını da sözlerine ekledi.

İmar barışına başvuranlar dikkat!

Dere yatağı, orman arazisi gibi yerlerde yapılan yapıların yapı kayıt belgesi alamayacağını belirten Murat Kurum, bu konuda Rize'de dere yatağına yapılan 7 katlı binayı örnek gösteren Kurum, "Bu bina imar barışından faydalanamaz" dedi.

İmar barışına başvuranlar dikkat!

Atıl araziler ekonomiye kazandırılacak

Türkiye'de başta vasfını kaybetmiş mera alanları olmak üzere 13 milyon metrekare tescilsiz alan bulunduğu bilgisini veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bunların bir kısmını tescilli hale getirip ekonomiye kazandıracağız. Metrekaresi 1 lira bile olsa 13 milyon lira eder. Bu çok büyük bir değer" diye konuştu.

3 soruda imar barışı 2018 başvurusu nasıl yapılacak?

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön