25 / 04 / 2024

İmar barışına Sarıyer'de başvuranların oranı yüzde 73!

İmar barışına Sarıyer'de başvuranların oranı yüzde 73!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "İmar barışına Sarıyer'de başvuranların oranı yüzde 73. Sarıyerliler, şunu çok iyi bilmeli, yapı kayıt belgesini alan Sarıyerli kardeşlerim artık 'Evim yıkılacak, evimden olacağım.' endişesi taşımasın" dedi...



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sarıyer'de "Şebinkarahisarlılar Buluşması"na katıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Varank, Çanakkale'de ilçe belediyelerin bile yaptıklarını yapamayan bir merkez belediyesi bulunduğu, Hatay'ın ana caddelerinin eski köy yollarından hallice çukurlarla dolu olduğu, Aydın'da insanların tuzlu su içmek zorunda bırakıldığı, Yalova'nın 5 yılını kaybetmiş, belediyesi borçlarla hacizlerle boğuşan, çöpü bile toplanamayan bir il olduğu yorumunda bulundu.

Bakan Varank, Sarıyer'in İstanbul'un en gözde ilçelerinden birisi olduğunu ifade ederek, Sarıyer'in 10 yılını çalanlara 5 yıl daha kaptırmamak gerektiğini belirtti. 

AK Parti Adayı Salih Bayraktar'ın Sarıyer için bir şans olduğunu söyleyen Varank, onun tam bir Sarıyer sevdalısı olduğunu ifade etti. 

"İmar barışına Sarıyer'de başvuranların oranı yüzde 73"

Bakan Varank, Salih Bayraktar'ı "İmar barışının mimarı" olarak nitelendirdi ve sözlerine şu şekilde devam etti;

"Bu işin kaynağı Sarıyer'dir. Tabi bu sorun üstünden yıllarca oy toplayanlar, 10 yıl önce imzalı mektuplarla halka söz verenler hiçbir adım atamadılar. Dahası Salih Bayraktar'ın mimarı olduğu imar barışını da sabote etmeye kalktılar. 'Bu iş olmaz.' diye Sarıyer'de yalanlar söylediler. Sonra ortaya çıktı ki, Sarıyer Belediye Başkanı, yardımcıları, CHP Meclis üyeleri dahil birçoğu imar barışına başvurmuşlar.

Şu anda imar barışına Sarıyer'de başvuranların oranı yüzde 73. Bu oran daha da artacak. Sarıyerliler, şunu çok iyi bilmeli, yapı kayıt belgesini alan Sarıyerli kardeşlerim artık 'Evim yıkılacak, evimden olacağım.' endişesi taşımasın. Devlet bu belgeyle resmen sizi tanıyor. Bu yüzden yalanlara kesinlikle inanmayın. İnşallah o 10 yıldır postaya takılan tapular, 1 Nisan'dan sonra sizin elinizde olacak. Hem de en makul rayiç bedel karşılığında. Bundan şüpheniz olmasın."


Geri Dön