25 / 04 / 2024

İmar barışı 2019

İmar barışı 2019

İmar barışına 10 milyon 300 bin bağımsız birimin başvurusu yapıldı. İmar barışı uygulamasından  aklaşık 24 milyar lira yapı kayıt belgesi bedeli tahsil edildi...

İmar barışı yıkımından, yeni kentsel dönüşüme!

BloombergHT'den Güntay Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’un ‘İmar Barışı’ adımından çok hoşnut olduğunu sanmıyorum. Kentsel dönüşümün yeni yol haritasında bakalım bu rahatsızlıklar ne kadar yansıyacak" diyor...

İmar barışı için uydu merkezinin kapısını çaldılar!

Uydu teknolojilerinin sağladığı olanaklar doğal afetlerden tarımsal ürünlerin gelişimine kadar birçok alanda kullanılıyor. Son olarak "imar barışı" düzenlemesi uygulamalarında da uydu görüntülerinden yararlanıldı.

İmar barışının bütçeye etkisi!

Bütçe açığının daha da büyümesini vergi dışı gelirlerdeki olağanüstü artış önledi. Yüzde 83 artan vergi dışı gelirler yılın ilk yarısında 44.7 milyar liradan 81.9 milyar liraya çıktı. Artışta bedelli askerlik, imar barışı gibi uygulamalar etkili...

İmar barışı en fazla Beyoğlu ve Zeytinburnu'nda konut fiyatlarını artırdı!

Toplamda 10 milyon 250 bin vatandaşın başvurduğu ve bir yıldan fazla süren imar barışı düzenlemesi süresince İstanbul'da konut fiyatları en çok yüzde 12,77 ile Beyoğlu'nda arttı...

İmar barışına Sarıyer'de başvuranların oranı yüzde 73!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "İmar barışına Sarıyer'de başvuranların oranı yüzde 73. Sarıyerliler, şunu çok iyi bilmeli, yapı kayıt belgesini alan Sarıyerli kardeşlerim artık 'Evim yıkılacak, evimden olacağım.' endişesi taşımasın" dedi...

İmar barışından 10,5 milyon kişi faydalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İmar barışı ile çok önemli bir veri elde edeceğiz, yapı stokuna ilişkin tespitleri yapacağız. 10,5 milyon vatandaşımız imar barışından istifade etti." dedi...

İmar barışıyla İstanbul'da 1.7 milyon kişinin sorunu çözüldü!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İmar barışıyla İstanbul'da 1 milyon 700 bin vatandaşımızın sorununu çözdük" dedi...

Tapu işlemlerinde buna dikkat!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin yaptığı açıklamada, "Yapı kayıt belgesi düzenlenmesi aşamasında ve tapu işlemleri esnasında mutlaka yetkin kişiler tarafından hazırlanmış statik performans analizleri aranmalı" dedi.

İmar barışına başvuran bağımsız bölüm sayısı 9,7 milyon oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bugüne kadar imar barışına başvuran bağımsız bölüm sayısı 9 milyon 687 bin." dedi..

Güncel konut teşvikleri neler?

Hem konut sektörünü hem de konut almak isteyen vatandaşa kolaylıklar sağlanması için bir dizi uygulama güncel olarak yürürlükte. Konut kredisi faiz indiriminden tapu indirimlerine kadar 2019’da uygulanan güncel konut kampanyalarını Kredi Pazarı araştırdı.

İki öğretmene imar affı istismarı uzaklaştırması!

Bodrum'da hazine arazisindeki prefabrik yapıyı, imar affından yararlanarak üzerlerine geçirmeye çalıştıkları iddia edilen iki öğretmen, görevden uzaklaştırıldı..

Ekonomide atılan adımlardan konut sektörü de payını aldı!

Ekonomide her kesime dokunan adımlardan gayrimenkul sektörü de nasibini aldı. Beyaz eşya, mobilya ve konutta uygulanan KDV ve ÖTV indirimleri, 3 ay daha uzatıldı...

İmar barışı 2019'da var mı?

İmar barışında kaçak yapılar kayıt altına alınıyor. Başvuruların e-devlet üzerinden yapıldığı imar barışında son başvuru tarihi uzatıldı. Peki, imar barışı 2019'da var mı? 2019'da da başvuru yapılabilecek mi?

Bolu’da imar barışından 71 milyon TL gelir elde edildi!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre Bolu’da 2019 yılında İmar Barışı çalışmaları kapsamında 71 milyon TL elde edildi.

Antalya'da imar barışı için 1.5 milyar TL ödendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatılan 'İmar Barışı'nda sona yaklaşılırken 188 bin 281 'Yapı Kayıt Belgesi' oluşturuldu. Antalyalılar belge almak için 1 milyar 541 milyon 915 bin 235 lira ödeme yaptı. 

İmar barışında son ödeme tarihi ne zaman?

10 milyon 250 bin başvuru alınan imar barışı uygulamasında son başvuru tarihi Cumhurbaşkanlığı kararıyla 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatıldı. İmar barışı uygulamasına şimdiye kadar en fazla başvuru İstanbul'dan geldi. 

İmar barışına 10 milyon 250 bin başvuru geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İmar barışı başvuru süremiz 15 Haziran'da doldu. Ödeme süremiz de 30 Haziran 2019 tarihinde tamamlanıyor. Bugüne kadar imar barışına 10 milyon 250 bin vatandaşımız başvurdu" dedi...

Düzce’de imar barışına 19 bin 146 kişi başvurdu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2018 yılının Haziran ayında başlatılan ve 15 Haziran 2019 yılında sona eren İmar barışı uygulamasına Düzce’den 19 bin 146 başvuru geldi.

İmar barışında bunlara dikkat!

Başvuru süresi iki kez uzatılan İmar Barışı uygulamasında süre 15 Haziran 2019 günü doluyor. İmar Barışı’na başvurular ise 10 milyonu geçti.

İmar barışı başvuru bedelleri nasıl belirleniyor?

İmar barışı başvuruları 15 Haziran 2019 tarihi itibariyle sona eriyor. Peki İmar barışı başvuru bedelleri nasıl belirleniyor?

İmar barışı başvuruları için elinizi çabuk tutun!

İmar barışına başvuru yapmak isteyenler elini çabuk tutmalı. İmar barışı başvuruları 8 Haziran 2018 tarihinde alınmaya başlamıştı ve başvurular 15 Haziran 2019 tarihinde sona erecek...

İmar barışında milyonlarca kişi başvurularını tamamladı!

Kamuoyunda 'İmar Barışı' ya da 'İmar Affı' olarak bilinen ve milyonlarca konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen düzenlemeye milyonlarca kişi başvuru yaptı. Yapı Kayıt Belgesi için başvurular, 15 Haziran 2019'a kadar alınacak.

İmar barışı başvuru işlemi nasıl yapılır?

Geçtiğimiz sene gündeme gelen İmar barışı 2019 yılı itibariyle başvuru süresi uzatıldı. Peki imar barışı başvuru işlemi nasıl yapılır?

İmar barışı 2019'a uzatıldı!

Bugün sona ermesi beklenen imar barışına başvurular 2019'a uzatıldı. İmar barışında sürenin 6 aya kadar uzatıldığı açıklandı. Konuya ilişkin ayrıntılı açıklama bugün yapılacak.

İmar barışı 2019'da var mı?

İmar barışında kaçak yapılar kayıt altına alınıyor. Başvuruların e-devlet üzerinden yapıldığı imar barışında son başvuru tarihi uzatıldı. Peki, imar barışı 2019'da var mı? 2019'da da başvuru yapılabilecek mi?

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi?

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi? İmar barışı kapsamında kat irtifakından kat mülkiyetine geçilebilir mi?

İmar barışı 2019 Haberi

İmar barışı 2019

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2020 bütçesi üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Komisyonda yapılan sunumlarla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2019'daki çalışmaları ve yeni dönem hedefleri aktarıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İmar Barışı'na 10 milyon 300 bin bağımsız birimin başvurusu yapıldı

Kaçak yapılaşmayla mücadele amacıyla başlatılan ve İmar Barışı olarak bilinen uygulama kapsamında, bugüne kadar 10 milyon 300 bin bağımsız birimin müracaatı yapıldı, yaklaşık 24 milyar lira yapı kayıt belgesi bedeli tahsil edildi.

İmar Barışı'nın uygulamasında muhtemel suistimallerin önüne geçebilmek amacıyla şimdiye kadar bin 106 Bakanlık personeline denetçi belgesi verildi.

Ülke genelinde İmar Barışı'na aykırı 21 bin kaçak yapı tespit edildi. Bunlardan 3 bin 295'inin yıkımı gerçekleştirildi.

İçerisinde Ayder, Uzungöl, Kapadokya, Salda ve Bodrum'un da olduğu kıyılarda, koylarda, korunan alanlarda toplam 3 bin 956 kaçak...