24 / 04 / 2024

Ekonomide atılan adımlardan konut sektörü de payını aldı!

Ekonomide atılan adımlardan konut sektörü de payını aldı!

Ekonomide her kesime dokunan adımlardan gayrimenkul sektörü de nasibini aldı. Beyaz eşya, mobilya ve konutta uygulanan KDV ve ÖTV indirimleri, 3 ay daha uzatıldı...



Kredi kartı borçlarının yapılandırılmasından vergi indirimlerine, istihdamdan KOBİ ve ihracatçılara sağlanan desteklere kadar birçok alanda atılan adımlar iş dünyası ve vatandaşın elini rahatlattı.

Anadolu Ajansı'ndan Deniz Çiçek'in haberine göre geçen yıl maruz kalınan spekülatif kur atağının ardından ekonomide dengelenme sürecine girilen Türkiye'de elde edilen kazanımlar, toplumun tüm kesimlerine yansıtılıyor. 

Otomotiv, beyaz eşya ve mobilya gibi sektörlerde vergi indirimleri esnafa olumlu yansırken vatandaşın da cebini rahatlatıyor.

Ekonomide son dönemde uygulamaya konulan kararlara bakıldığında, geçen yılın sonunda süresi dolan otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve konutta uygulanan KDV ve ÖTV indirimleri, 3 ay daha uzatıldı.  

İmalat sanayisinde yatırım teşvik belgesi şartı aranmaksızın 2019 boyunca araştırma geliştirme faaliyetlerinde ise süre sınırı olmaksızın yeni makine ve teçhizat alımlarında KDV alınmayacak.

Konutlardaki imar ve iskan sorununun çözülmesi için "İmar Barışı" başvuruları 15 Haziran'a kadar uzatılırken, Yapı Kayıt Belgesi bedeli ödemeleri için de son gün 30 Haziran olarak açıklandı.

 


Geri Dön