25 / 04 / 2024

İpek Grubu, İpekar adıyla konut sektörüne giriyor!

İpek Grubu, İpekar adıyla konut sektörüne giriyor!

İpek Mobilya ile adını duyuran İpek Grubu, İpekar İnşaat ile konut sektörüne giriyor. Kayseri'de bin 100 konutluk iki proje yapacak olan İpekar, İstanbul'da da projeler üretecek.



Türkiye'nin önde gelen mobilya markalarından İpek Mobilya'yı bünyesinde bulunduran İpek Grubu, mobilyanın yanı sıra, faaliyet gösterdiği çinko, kurşun üretimi ve madencilik faaliyetlerine konut sektörünü de ekledi. 


İpek Grubu, Altınok Kardeşlerle birlikte kurduğu İpekar İnşaat ile önce memleketleri Kayseri'de ardından İstanbul'da gayrimenkul projeleri hayata geçirecek. İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan , inşaat sektörüne uzun yıllardan bu yana ilgi duyduklarını belirterek, 'inşaat sektöründe bir takım yatırımlarımız da oldu. Kayseri İpek Saray, Kayseri Park projelerinde yer aldık. Kayseri Park'ta kurucu ortaklardan biriydik. Hisselerimizi projedeki ortağımız Avrupa Konutları markasının yaratıcısı Süleyman Çetinsaya'ya devrettik, ipek Mobilya'nın bayileşmesi sürecinde yüzlerce noktada inşaat işlerimiz oldu. 

Sonrasında neden site tarzında konutlar, uydu kentler, ya da alışveriş, yaşam merkezleri ve otel yatırımları yapmayalım dedik. Böylece İstanbul'da İpekar İnşaat şirketini kurduk" dedi.


Kayseri projelerinin belirli bir seviyeye gelmesiyle İstanbul'da yatırımlara start verecekleri bilgisini veren Saffet Arslan, Emlak Konut GYO başta İstanbul olmak üzere önemli hasılat paylaşımı projeleri hayata geçiriyor. 

İpekar İnşaat olarak, Emlak Konut GYO'nun değerli arazileri üzerinde projeler gerçekleştirmek için hasılat paylaşımı modeliyle yapılan ihalelere gireceğiz" diye konuştu. 


İpekar'ı İstanbul'da kurduklarını ancak ilk projelerini Kayseri'de yapacaklarını açıklayan Saffet Arslan, Abdullah Gül Üniversitesi Vakfı'nm ait Eski Türk Mall arazisinin ihalesini kazandıklarını, konut imarlı bu arsada 900 konut inşa edeceklerini kaydetti. Arslan "Projemizin ruhsatı onaylandı. Burada sosyal donatı alanlarıyla konsept bir proje yapacağız" dedi. 


Saffet Arslan, Erciyes Evler Mahallesi'nde de kendilerine ait arsa üzerinde 200 lüks konut inşa edeceklerini belirterek, bin 100 konutluk iki projeyle konut sektörüne adım atmış olacağız, iki projede de bir ay içinde kazmayı vuracağız" dedi. 



Posta



Geri Dön