16 / 04 / 2024

Altınsoy İnşaat, konut sektörüne giriyor!

Altınsoy İnşaat, konut sektörüne giriyor!

Galatasaray Oteli, Forum İstanbul ve Pendorya AVM gibi projeleri hayata geçiren Altınsoy İnşaat şimdi de konut sektörüne giriyor. Altınsoy İnşaat'ın Pendik'te hayata geçireceği Panorama Pavli'yi projenin satış koordinatörü İsmail Gökalp'le konuştuk. İşte o röportaj...




Galatasaray Oteli, Forum İstanbul, Mall Of İstanbul ve Pendorya AVM gibi projeleri hayata geçiren Altınsoy İnşaat şimdi de konut sektörüne giriyor. İlk projelerini Pendik'te hayata geçirecek olan firma, konut sektöründe de adından söz ettirecek. Altınsoy İnşaat'ın Pendik'te hayata geçireceği Panorama Pavli'yi projenin satış koordinatörü İsmail Gökalp'le konuştuk. İşte o röportaj...



-Bir çok dev projeyi hayata geçiren Altınsoy İnşaat konut sektörüne giriyor ve kendi projesini inşa ediyor, projenin detaylarını alabilir miyiz? 


Proje Pendik Kaynarca'da. E-5'in alt tarafında yer alıyor. Divan Oteli'ne 300 metre mesafede yükseliyor. Projede 156 adet daire var. Yüzde yüzü 2+1 olarak tasarlandı. 107 ve 112 metrekare olarak iki tip dairemiz bulunuyor, biz aslında yaşanılabilir 2+1'ler tasarladık. Altınsoy İnşaat gerçek bir inşaat şirketi, konut sektörüne ilk defa giriyor, kendi projelerini ilk defa yapıyorlar dolayısıyla Türkiye'deki en büyük şirketler Altınsoy'un nasıl bir şirket olduğunun farkında ve şirketin gayrimenkul piyasasında nasıl bir ses getireceğini biliyor. Biz de satış ofisimizde bunu halka anlatmak istiyoruz. 



-Proje kaç bloklu, ne zaman satışa çıkıyor?


Panorama Pavli 20 katlı iki bloklu bir proje. 1 ay sonra satışa çıkarıyoruz, şuan ruhsat aşamasındayız. Proje satışa çıktığında tapularımız da hazır olacak. Her katta 4 daire var. Projenin yükseldiği bölge otopark sıkıntısı yaşanan bir bölge ve burada kapalı otoparklı proje sayısı çok az. Bizim projemiz sosyal alanlarıyla da dikkat çeken bir proje olacak. Biz her daireye kapalı otopark imkanı sunuyoruz. 2 kat kapalı otopark dışında açık yüzme havuzu, fitness salonu, çocuk oyun alanları, spor tesisi ve güvenlik mevcut.



-Projenin arsası Altınsoy'a mı ait?


Projenin arazisinin yüzde yüzü Altınsoylar'a ait, kat karşılığı bir proje değil.



-Fiyatlar belli midir?


Fiyatlarımız sürpriz olsun, biz gerçekten piyasada rekabetçi bir rakamla ortaya çıkacağız. Bütün İstanbul halkı bu projeyi beklesin. Lansman fiyatlarımız piyasanın altında olacak. 


-Projenin adı nereden geliyor?


Panorama Pavli deniz manzaralı bir proje. Projeden panoramik bir manzarayla Pavli Adası göründüğü için projeye de anlam katması adına biz adını Panorama Pavli koyduk. Projenin ismini düşünürken bu manzara etkili oldu. 



-Proje ne zaman teslim edilecek?


Teslimleri 18 ayda yapacağız. 



-Ödemeler nasıl olacak? Kredi kullanılabilecek mi? 


- Evet kullanılabilecek. Kendi bünyemizde de taksit yapmayı planlıyoruz. Opsiyonel bir ödeme şekli tasarlıyoruz. 



-Projenin arsa ve inşaat alanı ne kadar?


Proje 5 bin metrekare arsa alanı üzerinde yükselecek. İnşaat alanı ise 26 bin metrekare.



-Panorama Pavli yatırımcısına 1 yılda ne kadar kazandıracak?


Proje yatırımcılar için çok önemli bir yerde. Altınsoy İnşaat Pendik'teki Garanti Bankası'nın teknoloji bölümünü inşa ediyor. Burada yaklaşık olarak 3 bin kişi çalışacak. Merkez, projemize 500 metre mesafede ve bu çok önemli bir dinamik yatırımcılar açısından. Projemizdeki yatırımcılar bazında da Garanti Bankası çalışanlarının öncelikle tercih edeceği bir proje olacağını düşünüyorum. Panorama Pavli yatırımcısına bir yıl içerisinde yüzde 50'nin üzerinde kazandıracak. 



-2017 gayrimenkul sektörü açısından nasıl geçer?


-Biz gayrimenkul sektöründeki satışlarda daralma olup daha sonra satışların patladığını gördük, 2017'de de böyle olacağını düşünüyorum



-Altınsoy İnşaat konut sektöründe proje üretmeye devam edecek mi?


Altınsoy İnşaat için bu daha başlangıç, çok daha büyük projelere imza atacak. 



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com



Geri Dön