25 / 04 / 2024

İmar barışında sorunlar çözülüyor!

İmar barışında sorunlar çözülüyor!

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, imar barışıdaki usul ve esaslardaki değişikleri yorumladı. Ertürk, sorunlara çözüm getilrildiğini açıkladı.



Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürürlüğe giren kararı değerlendirdi.  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ege Bölge Toplantısı’nda konuşan Ertürk, yapının tamamı için değil imara aykırı bölümler için Yapı Kayıt Belgesi'nin düzenlenmesi gerektiğini dile getirdi. 

Aliağa Ekspres Gazetesi'nden Serkan Selingil'in haberine göre, yeni düzenleme kapsamında  tek bir bağımsız bölüm olarak işlenen alışveriş kompleksi, hastane, otel, fabrika, imalathane gibi yapılarda, yapının tamamı için değil imara aykırı bölümleri için Yapı Kayıt Belgesi düzenlenecek. Bedel sadece ayrıkı alan üzerinden hesaplanacak. 

İmar barışında eksik olan meblağın ödenmemesi halinde Yapı Kayıt Belgesi iptal edilecek ve yatırılan bedel de iade edilmeyecek. Yapı Kayıt Belgesi bedelinde yanlış beyanlarda bulunanlar için ise suç duyurusunda bulunulacak. Yapı Kayıt Belgesi bedelini fazla ödeyenler iade alabilecek.

 

İmar barışında hesaplar değişti!


Geri Dön