24 / 04 / 2024

Okmeydanı'nda 50 yıllık tapu sorunu çözülüyor!

Okmeydanı'nda 50 yıllık tapu sorunu çözülüyor!

Okmeydanı’nı sağlıklı bir yaşam alanına dönüştürmek adına planlanan ve hayata geçirilen kentsel dönüşüm projeleri kapsamında Okmeydanı'nda 50 yıllık tapu sorunu çözülüyor.



Okmeydanı’nın, 13 Haziran 2016 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile 6306 sayılı kanun kapsamında riskli alan ilan edilmesi ile bölgede dönüşüm için çalışmaları başladı. 

 

Okmeydanı'nda riskli alan olarak ilan edilen bölge 123,5 hektar büyüklüğünde olarak yaklaşık 4 milyon 250 bin metrekare inşaat yapılması planlanıyor. 2 milyon 850 bin metrekaresinin iskan edilmesi öngörülen inşaat alanının 1 milyon 750 bin metrekaresi hak sahiplerine dağıtılacak. Geri kalan kısmı ise yatırımcıya ait olacak.


Yarım asırlık sorun çözülüyor
50 yıllık tapu sorunu çözülen Okmeydanı'nda her geçen gün yeni bir işletme açılıyor. Okmeydanı'nda hak sahipleri tapularını almaya devam ediyorlar. 

 

Okmeydanı bölgesinde yüzde 74'lük kısımda tapu işlemleri tamamlandı ve kalan kısımda ise evrak ve satın alma talebi bekleyen vatandaşlar yer alıyor. 

 

Rakamlarla Okmeydanı
3 bin 687 tapu yeniden düzenlendi,
751 tapu düzenlemesi sürüyor,
11 bin 279 tapu evrakları tamam, satın alma talebi eksik,
5 bin 119 tapu evraklarıyla, satın alma talepleri eksik.

 

Tapuların dağıtımından sonra Okmeydanı’nında ne olacak?
Okmeydanı'nda tüm vatandaşlar hak sahibi olduktan sonra, 
kendi insiyatifleriyle imar planına uygun olarak bu haklarını kullanabilecekler. Yeni imar planı ile önümüzdeki 5 yıl içerisinde Okmeydanı’nda yepyeni bir Okmeydanı kurulması planlanıyor. 

 

 

Okmeydanı'nda beklenen dönüşüm başlıyor! 

 

 

Öznur YASLI / Emlakkulisi.com


Geri Dön