19 / 04 / 2024

Tunceli'nin 40 yıllık tapu sorunu çözüldü! 

Tunceli'nin 40 yıllık tapu sorunu çözüldü! 

Tunceli'de Alibaba Mahallesi sakinlerinin 40 yıllık tapu sorunu Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu,10 kişinin tapusunu teslim etti.



Tunceli'de Tapu Tahsis Belgesi bulunmasına rağmen kısmen Afete Maruz Bölge olan ve imar planlarında sorun bulunan Dersim'in Alibaba Mahallesi sakinlerinin 40 yıllık tapu bekleyişi belediye tarafından çözüme kavuşturuldu.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, 180 hak sahibine tapularını teslim etmeye başladı. Tapu dağıtımında konuşan Maçoğlu, “İnsanların barınmasının temel insan haklarından biri olduğu gerçeğinden hareketle tapuları hak sahiplerine teslim etmeye başladık. Bu alanlarla ilgili mahalle toplantılarında yapmış olduğumuz çalışmalarda sonuçlanan şey 30- 40 yıla yakındır tapularının verilmediği ve bu alanda tapu sorununun yaşandığıydı. Bunun yanında sınırların belirlenmemesinden kaynaklı birtakım sorunlar yaşandığı mahallede yaptığımız toplantılarda ortaya çıktı. Bizler de bu alanlara dair imar çalışması yaptık” dedi.

Tunceli nin 40 yıllık tapu sorunu çözüldü! 

MAÇOĞLU: YOKSUL HALKIMIZIN TAPULARINA KAVUŞMASI SAĞLANDI 

Mahallede meclis kararıyla uygulama imar planı gerçekleştirildiğini söyleyen Maçoğlu, “Belediyemizce bu alanda yapılan 18. Madde İmar Uygulaması kesinleşmiş ve tescil edilerek imar uygulamalarının kesinleşmesi üzerine, 1980’li yıllarda gecekondu yasasına göre tapu tahsis belgesi verilen halkımızın, haklarının korunması ve tapularının verilmesi için belediyemizce yaklaşık iki yıldır yapılan çalışmalar sonuçlandırılarak tapular verilmeye başlandı. Alibaba Mahallesi’nin yaklaşık 40 yıldır çözülemeyen sorunu çözüme kavuşturulmuş, yoksul halkımızın tapularına kavuşması sağlanmıştır” diye konuştu.

İlk etapta 10 kişiye tapuları dağıtılırken önümüzdeki günlerde hak sahiplerine tapularının dağıtımına devam edileceği belirtildi.

Tunceli Belediyesi'nden kiralara Kovid-19 düzenlemesi!


Geri Dön