19 / 04 / 2024

okmeydanı tapu fiyatları

okmeydanı tapu fiyatları

Okmeydanı’nı sağlıklı bir yaşam alanına dönüştürmek adına planlanan ve hayata geçirilen kentsel dönüşüm projeleri kapsamında Okmeydanı'nda 50 yıllık tapu sorunu çözülüyor.

Tapu sahipleri dikkat! Önlem alınmazsa tapunuzu kaybedebilirsiniz!

Yükselen konut ve kira fiyatları tapu sahiplerini ciddi sorularla karşı karşıya getitriyor. Son zamanlarda hisseli tapu sahipleri arasındaki davalarda artış yaşanmaya başladı. Hisseli tağu ahiplerinin yaptığı hatalar ciddi maliyetlerin çıkmasına neden oluyor. İşte detaylar...

Tapu sahiplerine son dakika uyarısı: Hemen e-Devlet girip bu bilgiyi ekleyin!

Türkiye'de konut, iş yeri ve arsa fiyatlarında yaşanan artış, yatırımcıların ve vatandaşların bu alanlara yönelmesini sağlarken, tapu işlemleri dolandırıcıların da radarına girdi. Peki tapu dolandırıcılığı nasıl engellenir? İşte ayrıntılar...

e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar yandı! Ne ev ne arsa ne de tarla... Resmen yeni dönem başlıyor! 

Son dönemlerde artan fahiş gayrimenkul fiyatlarından sonra hükümet harekete geçti. Planlanan yeni uygulamada e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar kişiler ilan veremeyecek.

Berr Levels Villaları'nda hemen tapu fırsatı!

Berr Yatırım tarafından hayat geçirilen Berr Levels Villaları Aydın ili, Kuşadası Güzelçamlı'da hemen tapu fırsatıyla satışta. Peki Berr Levels Villaları'nın fiyatları ne kadar? İşte Berr Levels Villaları fiyat listesi.

Nef Reserve Yalıkavak Prive projesinde hemen tapu fırsatı! Bir ay sonra teslim!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen markalarından Nef'in imazasıyla hayata geçirilen Nef Reserve Yalıkavak Prive projesinde hemen tapu fırsatı ile satışlar devam ediyor. Peki Nef Reserve Yalıkavak Prive projesinde konut fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

İasos Marin Evleri'nde hemen tapu teslim fırsatı! 1 milyon 599 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

İasos Marin Evleri'nde hemen tapu teslim fırsatı ve 24 ay vade farksız taksit imkanı sunuluyor. Peki İasos Marin Evleri nerede? İasos Marin Evleri'nde konut fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Türkiye'de 6 ayda satılan konut sayısı açıklandı! İşte Hazine'nin tapu harcından elde ettiği gelir

Konut fiyatlarının arttığı son 6 aylık periyotta Türkiye'de 1,5 milyondan fazla gayrimenkulün satış işlemi yapıldı. Hazine'nin söz konusu satışlardan elde ettiği tapu harcı geliri yaklaşık 18,5 milyar lira oldu.

Müteahhitlerden tapu harcı kaldırılsın talebi!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, alınabilir seviyede konut üretebilmesi için malzemede KDV'nin yüzde 8'e düşürülmesi, 150 metrekare altı konutlarda da tapu harcının kaldırılması gerektiğini belirtti. Tellioğlu, "Gereken önlemler alınmazsa İstanbul'da ev fiyatları Mayıs'ta 3 milyon TL'ye ulaşır" dedi.

Tapu harç tahsilatları konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Kamu Maliyesi Raporu 2021 ilk çeyrek vergi raporunu hazırladı. Hazırlanan raporda tapu tahsilatına yönelik bilgiler de yer aldı.

Okmeydanı’nda 50 yıllık tapu hayali gerçek oldu!

Piyalepaşa’dan startı verilen Okmeydanı Büyük Dönüşüm Projesi’nin 1.Etap Daire Tapusu Teslim Töreni’nde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Okmeydanı’nda ilk Kentsel Dönüşümün hikayesinde daire tapularını verme aşamasına geldik.” dedi.

Konut fiyatlarını alıcı değil, satıcı belirliyor!

Gayrimenkul sektöründe gelinen son noktayı değerlendiren Tapu com CEO’su Emre Erşahin, “Fiyatlar bugüne kadar sıcak paranın etkisiyle şişti. Şu an müteahhitler ve satıcılar fiyat kırmamak için direnç gösteriyor. Direnç olduğu için dibi görmesi biraz zaman alacak” diye konuştu.

Tapu döner sermaye bedelleri 2018 belli oldu!

Tapu tapu döner sermaye fiyatları 2018 belli oldu. 2018'de yapılacak tapu satış işleminden 103.50 TL tahsil edilecek..

Okmeydanı'nda 50 yıllık tapu sorunu çözülüyor!

Okmeydanı’nı sağlıklı bir yaşam alanına dönüştürmek adına planlanan ve hayata geçirilen kentsel dönüşüm projeleri kapsamında Okmeydanı'nda 50 yıllık tapu sorunu çözülüyor.

okmeydanı tapu fiyatları Haberi

okmeydanı tapu fiyatları

Okmeydanı’nın, 13 Haziran 2016 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile 6306 sayılı kanun kapsamında riskli alan ilan edilmesi ile bölgede dönüşüm için çalışmaları başladı. 

Okmeydanı'nda riskli alan olarak ilan edilen bölge 123,5 hektar büyüklüğünde olarak yaklaşık 4 milyon 250 bin metrekare inşaat yapılması planlanıyor. 2 milyon 850 bin metrekaresinin iskan edilmesi öngörülen inşaat alanının 1 milyon 750 bin metrekaresi hak sahiplerine dağıtılacak. Geri kalan kısmı ise yatırımcıya ait olacak.


Yarım asırlık sorun çözülüyor
50 yıllık tapu sorunu çözülen Okmeydanı'nda her geçen gün yeni bir işletme açılıyor. Okmeydanı'nda hak sahipleri tapularını almaya devam ediyorlar. 

Okmeydanı bölgesinde yüzde 74'lük kısımda tapu işlemleri tamamlandı ve kalan kısımda ise evrak ve satın alma talebi bekleyen vatandaşlar yer alıyor. 

Rakamlarla Okmeydanı
3 bin 687 tapu yeniden düzenlendi,
751...