29 / 03 / 2024

İmar barışının süresi uzatılabilir!

İmar barışının süresi uzatılabilir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İmar barışı başvuruları 31 Ekim'de bitiyor. Yeniden değerlendireceğiz. Böyle bir talep var, bu talebe kayıtsız kalmayacağız gibi gözüküyor." dedi...



İmar barışı başvuruları 31 Ekim'de sona erecek. Herkes bu sürenin uzatılıp uzatılmayacağını merak ediyor. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan haber göre; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışının süresinin uzatılması ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Kurum, "İmar barışına şu ana kadar 6 milyonun üzerinde vatandaş başvurdu. 5 milyara yakın başvuru bedeli ödendi. 31 Ekim'de başvuru süreci bitiyor ve ödeme süreci de 31 Aralık 2018'de bitiyor. İmar barışıyla biz ne elde ettik? Aslında devletin, vatandaşıyla barışıydı bu. Elektriğini, suyunu, doğalgazını bağlayamayan vatandaşımıza bina kontürlerinin de kalması kaydıyla bir kolaylaştırma, bunlar bir hak değil tabii ki. Bu noktada vatandaşımız da yoğun bir ilgi gösterdi. Talep de hala devam ediyor. 31 Ekim'de başvuru süreci bitiyor. Yeniden değerlendireceğiz, yoğun talep var, bakacağız. Böyle bir talep var, bu talebe kayıtsız kalmayacağız gibi gözüküyor." ifadelerini kullandı.

31 Aralık 2017’den önce yapılmış yapıları kapsayan imar barışı uygulaması 13 milyon konutu ilgilendiriyor. Yapı Kayıt Belgesi başvuruları 8 Haziran'da alınmaya başlandı. Yapı kayıt belgesinden elde edilen gelir, deprem ve afete hazırlık çalışmalarında ve kentsel dönüşümde kullanılacak. 

 

İmar barışı başvuruları için son 7 gün!

İmar barışına başvurular 7 milyonu aştı!

7 soruda imar barışı başvurularında merak edilenler!


Geri Dön