28 / 03 / 2024

İmar mevzuatı baştan ele alınmalı!

İmar mevzuatı baştan ele alınmalı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün de  2. CNR Emlak Zirvesi ve CNR Emlak Fuarı'na katılan isimler arasında yer aldı. 



Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün de  2. CNR Emlak Zirvesi ve CNR Emlak Fuarı'na katılan isimler arasında yer aldı.  Mithat Yenigün; enflasyon, faiz oranları ve döviz kurlarının gayrimenkul talebini sınırlayabildiğini vurgulayarak, enflasyon görünümündeki bozulmanın pozitife çevrilmesinin önem arz ettiğini dile getirdi. 

 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Kentsel dönüşüm projelerinin ülke için çok önemli olduğunu da sözlerine ekleyen Yenigün, kentsel dönüşümün ülke için hayati önem arz ettiğini sözlerine ekledi.  Yenigün ayrıca, kentsel altyapı, yeşil alan ihtiyacı ve mülkiyet hakkı olmak üzere bölge halkının tüm haklarının gözetilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

İmar mevzuatının yeni baştan ele alınmasının yanı sıra dikey yapılaşma tercihlerinin tarihi ve çevresel doku gözetilerek değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Yenigün, "Yeşil binaları artırmamız elzem hale gelmiştir." dedi. 

 

Zirvenin açılışında ayrıca CNR Fuarcılık Grup Başkanı Cem Şener ile yeşil binalar üzerine 14 kitap yazan Jerry Yudelson da konuşma yaptı. 
 


Geri Dön