25 / 04 / 2024

İmar yönetmeliği uygulaması 3 kez uzatıldı!

İmar yönetmeliği uygulaması 3 kez uzatıldı!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Basmacı, yönetmeliğin uygulama süresinin uzatılmasına tepki gösterdi.



CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile ilgili konuştu. Yönetmelikte uygulama süresinin 1 Ekim 2017'ye kadar uzatılmasına tepki gösteren Basmacı, "Ohal nasıl ki, anlamsızca uzatmıyorsa imar yönetmeliği de uzatılıyor. Yapamıyorsanız çekilin" şeklinde konuştu.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nin uygulama süresi 1 Ekim 2017'ye kadar uzatıldı. Süre uzatımı inşaat sektöründe eleştirilere neden oldu.


2013 yılından beri yönetmelikte sorunlar olduğunu söyleyen Basmacı, "Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği 2013 yılından bu yana üç yönetmelik kargaşası yaşandı. Bugüne kadar da tam üç kez uzatıldı" şeklinde konuştu.


Basmacı, son olarak şu ifadeleri kullandı: "Ohal nasıl ki, anlamsızca uzatılıyorsa imar yönetmeliği de uzatılıyor. Yıllardır milletimizin iliğinin kemiğinin sömürülmesine neden olan ben yaptım oldu mantığı yine ortaya çıkmıştır. Bir yönetmeliğin üç kez uzatılmasını anlamak mümkün değildir. Bu uzatmalar, arkadaşlar biz beceriksiziz demenin bir başka şeklidir. Yetkililere tek çağrım, yapamıyorsanız çekilin. Bu işi hakkı ile yapacak ehil insanlar var. Tek 'iş bilen' siz değilsiniz. Başaramayacaksınız işi bilenlere bırakın.''



Denizli Gazetesi


Geri Dön