16 / 04 / 2024

İMES Sanayi Sitesi 100 ülkeye ihracat yaptı!

İMES Sanayi Sitesi 100 ülkeye ihracat yaptı!

Türkiye'nin en büyük Organize Sanayi Bölgeleri ( OSB ) arasında yer alan İMES, dünyada sanayinin yeni nesil süpermarketi olarak anılmaya başladı. 100 ülkeye ihracat yaptı.



Türkiye'nin en büyük Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) arasında yer alan İstanbul Dudullu'daki İstanbul Madeni Eşya Sanatkârları Sanayi Sitesi'ndeki (İMES) KOBİ'ler yeni bir rekora imza attı. 220 ayrı sektörde 100 ülkeye yan sanayi ürünü ihraç eden şirketler adeta endüstriyel sanayinin 'süpermarket'i haline geldi. Otomotivden beyaz eşyaya, ağır sanayiden havacılık sektörüne kadar birçok alanda faaliyet gösteren KOBİ'lerin bu başarısı 3 milyar dolarlık da ihracat getirisi sağladı. İstanbul'un merkezinde on binlerce çeşit sanayi ürününün aynı anda bulunabileceği tek adresin İMES olduğunu belirten İMES Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar, "100 ülkenin sanayi tedarikçisiyiz. 40 yıldır ülkemize artı değer katan İMES, günümüzde artık çağın getirdiklerine uyum sağlayarak kendine yeni vizyon belirlemiş, dünya pazarlarında rekabet eden, üretim kapasitesiyle ülke ekonomisine katma değer üreten ve sadece Türkiye'de değil dünyada ilk akla gelen global tedarik merkezi olmayı büyük ölçüde başardı" dedi. 


BUTİK ÜRETİM ÜSSÜ 

İMES'te 15 bine yakın ürünün direkt üreticiden hem de isteğe bağlı olarak özel imal edildiğini belirten Akar şöyle devam etti: "İMES artık global bir tedarik merkezi. Dünya endüstrisinin süpermarketiyiz de diyebiliriz. Hedefimiz yurtdışında ilk akla gelen tedarik merkezi haline gelmek." Ayrıca dünyanın 83 ülkesinden işadamı ağırlayan İMES'te yakın zamanda ünlü otel zinciri Sheraton da Otel açacak. 22 bin metrekare alan üzerinde kurulan İMESPARK da yine sosyal hayatla sanayiyi iç içe barındıran ender projeler arasında gösteriliyor. Ayrıca yeni kurulan Dilovası'ndaki İMES OSB ise KOBİ'lerin yeni adresi oldu. 


İNOVASYON TURU


KOBİ'LER ORTADOĞU'DA GAZ KESMEYECEK

Son dönemde Ortadoğu coğrafyasında yaşanan siyasi ve ekonomik krizlere rağmen Türk KOBİ'leri bu bölgelerde ayağını gazdan çekmiyor. 2013'de bir önceki yıla göre yüzde 100 büyüyen Selen Kozmetik de bu firmalardan biri oldu. Ar-Ge yatırımları sayesinde küresel rakipleri arasından sıyrılmayı başaran firma bu yıl da yüzde 100 büyüme bekliyor. Özellikle Urban Care markasını son dönem trendlerini düşünerek geliştirdiklerini söyleyen şirketin marka müdürü Selen Yorgun, Ortadoğu ve Balkanlar'da da bu yıl hızlı büyüme ve ihracat artışı beklediklerini belirtti. Yorgun, "2013'teki yüzde 100'lük büyümeyi bu yıl da bekliyoruz" dedi. 


AYAKKABIYA MİLYARLIK DOPİNG

Ayakkabı sektörünü ithalata getirilen sınırlamanın heyecanı sardı. Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Hüseyin Çetin, ithal ayakkabıya getirilen yüzde 30-50 aralığındaki ek vergiyle yerli sanayicinin rahat bir nefes aldığını belirtti. Çetin, "Ayakkabı sanayi, ek vergi avantajıyla 5 yılda yüzde 30 büyür. Bu da 2.5 milyar dolarlık büyüme anlamına geliyor" dedi. 


SABİHA GÖKÇEN'DE YOLCU REKORU KIRILDI

Dünyanın ve Avrupa'nın en hızlı büyüyen havalimanı unvanına sahip İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, günlük yolcu ve uçak sayısında yeni bir rekora imza attı. Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan 3 Ağustos tarihinde toplam 84 bin 809 yolcu giriş ve çıkış yaptı ve böylece bugüne kadarki en yüksek rakama ulaşılmış oldu. 


Sabah


Geri Dön