29 / 03 / 2024

IMF Türkiye büyüme tahminini açıkladı!

IMF Türkiye büyüme tahminini açıkladı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye ekonomisi için 2021 yılının büyüme beklentisini yüzde 5.8'e düşürdü.



Uluslararası Para Fonu (IMF), 2021 için küresel ekonomik büyüme tahminini değiştirmezken, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasındaki artan ayrışmaya dikkat çekti.

Bloomberg'in haberine göre raporda, Nisan ayından itibaren ekonomik beklentilerin ülkeler arasında daha da farklılaştığı belirtildi.

IMF Türkiye büyüme tahminini açıkladı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs aşısına erişimin küresel toparlanmayı iki bloğa böldüğüne dikkati çekerek, salgın devam ettiği sürece vaka sayısının çok düşük olduğu ülkelerde bile iyileşmenin mümkün olmadığı belirtildi.

IMF, Türkiye ekonomisi için 2021 büyüme beklentisini önceki yüzde 6'dan yüzde 5,8'e düşürdü. 2022 büyüme tahminini yüzde 3,5'ten yüzde 3,3'e düşürdü.

IMF Türkiye ekonomisi için 2021'de yüzde 6'lık büyüme bekliyor!

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön