18 / 04 / 2024

IMF 2022 küresel ekonomik büyüme tahminini açıkladı!

IMF 2022 küresel ekonomik büyüme tahminini açıkladı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), 2022 yılına yönelik küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 4.9 seviyesinden 4.4'e düşürdü.



Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nu güncelledi. Raporda, küresel ekonominin 2022'ye önceden beklenenden daha zayıf bir konumda girdiğine dikkat çekildi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında Omicron varyantının yayılmasıyla birlikte ülkelerin yeniden kısıtlamalar uyguladığına işaret edilen raporda, özellikle ABD'de ve birçok gelişmekte olan ekonomide beklenenden daha geniş tabanlı enflasyon, artan enerji fiyatları ve arz kesintilerinin daha yüksek seviyelere çıkmasına neden olduğu vurgulandı. 

Sputniknews'te yer alan habere göre; Raporda, 2021 yılında yüzde 5,9 büyüyeceği tahmin edilen küresel ekonominin 2022'de yüzde 4,4, 2023 yılında ise yüzde 3,8 büyümesinin beklendiği kaydedildi. IMF, Ekim 2021'de yayınladığı raporunda, küresel ekonominin bu yıl yüzde 4,9, 2023 yılında ise yüzde 3,6 büyüyeceğini öngörmüştü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön