25 / 04 / 2024

OECD, Türkiye 2022 büyüme tahminini yükseltti! 5,4’e çıktı

OECD, Türkiye 2022 büyüme tahminini yükseltti! 5,4’e çıktı

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), haziran ayında 2022 senesi için yüzde 3 olarak açıkladığı küresel ekonomide büyüme tahminini sabitlerken Türkiye ekonomisi ile ilgili büyüme beklentisini ise yüzde 3,7’den yüzde 5,4 şeklinde revize etti.



Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD), ‘Eylül Ara Dönem Ekonomik Görünüm’ isimli raporunu yayımladı.

Yayımlanan raporda, küresel ekonominin Rusya-Ukrayna Savaşı’nın bedelini ödemekte olduğu ve büyümenin ise birkaç ay önce tahmin edilenden daha fazla yavaşladığı kayıtlara geçti.

OECD’nin yayımlanan raporunda, “Yeni tip koronavirüs Kovid-19 pandemisinin ekonomi üzerinde vermiş olduğu etkileri devam ederken, savaş büyümeyi aşağı çekmekte. Her şeyden önce gıda ve enerji fiyatları üzerinde yukarı yönlü şekilde ek baskı oluşturuyor” ifadeleri kullanıldı.

Yüksek enflasyonun beklenen şekilden daha uzun süredir dirençli kaldığına vurgu yapılan raporda, birçok ekonomide, 2022 yılının ilk yarısında enflasyonun 1980’li yıllardan bu yana en yüksek seviyesinde olduğu ve son göstergelerin kötüleşmesi ile küresel ekonomik görünümün ‘karardığı’ ifade edildi.

OECD, Türkiye 2022 büyüme tahminini yükseltti! 5,4’e çıktı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön