19 / 04 / 2024

İMKON'dan uzun vadeli konut satışlarından ev alacaklara uyarı!

İMKON'dan uzun vadeli konut satışlarından ev alacaklara uyarı!

Ülkemizde maketten veya inşaatı devam eden projeler üzerinden, uzun vadeli satışlar yapılmaktadır. Bu satışlarda, halkımızın dikkat etmesi gereken önemli hususlar vardır. İMKON'dan uzun vadeli konut satışlarından ev alacaklara uyarı geldi.



İMKON'dan uzun vadeli konut satışlarından ev alacaklara uyarı geldi. İşte o uyarı...


Ülkemizde son zamanlarda, maketten veya inşaatı devam eden projeler üzerinden, uzun vadeli satışlar yapılmaktadır. Bu satışlarda, halkımızın dikkat etmesi gereken önemli hususlar vardır. 

Gayrimenkul satın alınırken, uzun vade, cazip fiyat ve kampanyaların yanı sıra, Projeyi yapan firma, iyi araştırılmalıdır. Satış vaadi sözleşmesinin içeriği, yapılacak işin teknik şartnamesi, yüklenici firmanın geçmişi, gayrimenkulün yapılacağı arsanın üzerindeki ipotek, borç ve imar durumu konularında, nitelikli bilgiler alınmalıdır. Gayrimenkul alım-satımı, tapu sicil memurun önünde imzalanarak gerçekleştirilmelidir. Satış vaadi sözleşmesi, tapuya şerh edilmemişse, bunun hukuken hiçbir geçerliliği yoktur.

Müteahhitlik Yasasının olmayışından dolayı sektörde büyük bir boşluk vardır. Bu boşluktan dolayı, kimi sözde Müteahhitler bazen, bir evi, birden fazla kişiye satabilmektedir. İşini iyi yapan ile yapmayanların kanun çerçevesinde bir birinden ayrılması gerekmektedir. Bu gerekçelerden dolayı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının üzerinde çalıştığı, “Müteahhitlik Hizmet Yasası”nın, çok geçmeden, TBMM Gündemine getirilerek yasalaşmasının, sektördeki dürüst meslektaşımızın ve vatandaşımız hukukunun korunması açısından, büyük zaruret görüyoruz. 


Kamuoyuna saygıyla duyurulur

Tahir Tellioğlu

(İMKON) İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı





Geri Dön