26 / 04 / 2024

İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışması'na 452 başvuru geldi!

İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışması'na 452 başvuru geldi!

Bu yıl yedincisi düzenlenen İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları'nda sona yaklaşıldı. Dört farklı kategoride toplam 452 başvurunun yapıldığı yarışmada kazanan projeler ödüllendirilecek



İMMİB 2011 Endüstriyel Tasarım Yarışmaları Ödül Töreni, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın katılımıyla 03 Nisan 2012 Salı günü İMMİB tarafından henüz yeni inşa ettirilen İMMİB Tasarım ve Teknoloji Anadolu Meslek Lisesi’nde düzenlenecek. Bu yıl yedincisi düzenlenecek olan törende öğrenci ve profesyonel kategorilerinde yapılan toplam 452 başvuru arasından kazananlar, ödüllerine kavuşacaklar.

Prototipler Türkiye’de ilk kez sergilenecek
2005 yılından bu yana düzenlenen İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları kapsamında bu yıl “Metalden Mamul Ürünler”, “Plastikten Mamul Ürünler”, “Elektrikli Küçük Aletler” ve “Konsept 2011: Plastikten Mamul Ürün Setleri” olmak üzere dört farklı kategoride ödüller sahiplerini bulacak. Yarışma çerçevesinde dünyaca ünlü tasarımcıların ve Türkiye sanayisinden önde gelen endüstricilerin yer alacağı jüri tarafından ödüllendirilecek tasarımların prototipleri de Türkiye’de ilk kez sergilenecek.

Toplam ödül 212 bin TL
Yarışmada ödüller profesyoneller ve öğrenci olmak üzere iki farklı kategoride dağıtılacak. Profesyonel kategorisinde birincilik ödülü 15 bin TL, ikincilik ödülü 10 bin TL, üçüncülük ödülü 7 bin TL ve mansiyon ödülü ise 4 bin TL olarak açıklanırken öğrenci kategorisinde ise birincilik ödülü 7 bin TL, ikincilik ödülü 5 bin TL, üçüncülük ödülü 3 bin TL ve mansiyon ödülü ise 2 bin TL olacak. Yarışma çerçevesinde ödüllendirilecek 32 kişiye toplam 212 bin TL para ödülü dağıtılacak. Ayrıca yarışmada birinci olanlar masrafları Ekonomi Bakanlığı tarafından karşılanmak üzere yurt dışında iki yıl eğitim hakkı kazanabilecekler.

Yedi yılda 2 binden fazla başvuru
2005 yılından bu yana düzenlenen İMMİB Endüstriye Tasarım Yarışmaları’na bugüne kadar 2 binin üzerinde başvuru gerçekleşti. Bu süreç içinde 256 proje ödüle layık görülürken, yedi öğrenci de yurt dışında eğitim hakkı kazandı.


Geri Dön