18 / 04 / 2024

İMO Bursa Şubesi seçimlerini Çalışma Grubu kazandı!

İMO Bursa Şubesi seçimlerini Çalışma Grubu kazandı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi 14. Olağan Genel Kurulu 2. günde gerçekleştirilen seçimlerle tamamlandı. İki listenin yarıştığı seçimlerde Çalışma Grubu Yönetim Kurulu üyeliklerini 6-1 kazandı.



TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi 14. Olağan Genel Kurulu 2. günde gerçekleştirilen seçimlerle tamamlandı.  İki listenin yarıştığı seçimlerde Çalışma Grubu Yönetim Kurulu üyeliklerini 6-1 kazandı. Çağdaş İnşaat Mühendisleri grubundan Yaşar Poyraz da Yönetim Kurulu'na girdi. 


Cumartesi günü başlayan İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi 14. Olağan Genel Kurulu'nda, Pazar günü gerçekleştirilen oy verme işlemine 3 bin 636 üyeden bin 553'ü katıldı. 


Resmi olmayan sonuçlara göre İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi yönetimi asil üyelilderine Maksut Kaya (757), Mehmet Albayrak [716),Ali Kamil Göral (709), Fatih Canbazoğlu (719), Mustafa Er (732), Ayşe Asena Dişbudak (747), Yaşar Poyraz (729) ve yedek üyeliklerine de Mustafa Burak İmrekoğlu (686), Umut Akdeniz (713), Hasan Tahsin Durgun (687), Fatih Er (704), Adnan Şanlı (695),Berna Dağ (719) ve Aydın Ürün (689) seçildi. 



Bursa Haber 


Haber Olay Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


İnşaat Mühendisleri Odası'nın yeni başkanı Çalışma Grubu'nun adayı Maksut Kaya oldu. Diğer aday Yaşar Poyraz da listeyi delerek Kaya'nın yönetimine Kazım Uray'ın yerine girmeyi başardı.


İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nin 14. genel kurulunda gelenek değişmedi ve Çalışma Grubu'nun adayı Maksut Kaya başkanlığa seçildi. Mevcut başkan Basri Akyıldız'ın aday olmadığı seçimde başkanlık için Maksut Kaya ile Çağdaş Mühendisler Grubu'nun adayı Yaşar Poyraz yarıştı. BAOB'da gerçekleşen seçimlerde kullanılan bin 553 oyun 757'sini alan Maksut Kaya odanın yeni şube başkanı olurken, Yaşar Poyraz ise kişisel olarak aldığı 729 oyla listeyi delerek Kazım Uray'ın yerine yönetime girmeyi başardı.

İnşaat mühendisliği ve meslektaşlarını her zaman ön planda tutan Çalışma Grubu'nun, sorunları sürekli gündeme getirerek çözüm arayan bir oluşum olduğuna dikkat çeken yeni başkan Maksut Kaya, bu çizgiyi yeni dönemde de  sürdüreceklerini söyledi. Bugüne kadar yapılan çalışmaların takipçisi ve destekçisi olacaklarının altını çizen Kaya, “Çeşitli komitelerimizle sorunları hep birlikte el ele vererek çözeceğiz. 1954 yılında kurulan TMMOB, hala aynı kanunlarla idare ediliyor. TMMOB kanununda iyileştirilme yapılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu göreve layık olmak adına da sonuna kadar çalışacağım” dedi. 

İMO'nun yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Maksut Kaya (Başkan), Mehmet Albayrak, Ali Kamil Göral, Fatih Canbazoğlu, Mustafa Er, Ayşe Asena Dişbudak, Yaşar Poyraz.


Olay Gazetesi


Haber Bursa Kent'te şu şekilde yer aldı;


TMMOB İnşaat Mühendisleri asil üyeliklerine Maksut Kaya Odası Bursa Şubesi 14. Olağan (757), Mehmet Albayrak (716), Ali Genel Kurulu yapılan seçimlerle Kamil Göral (709), Fatih Canbatamamlandı. İki listenin yarıştığı zoğlu (719), Mustafa Er (732), seçimlerde Çalışma Grubu AyşeAsena Dişbudak (747), Yönetim Kurulu üyeliklerini 6-1 Yaşar Poyraz (729), yedek üyelikkazandı. Çağdaş inşaat Mühend- lerine ise Mustafa Burak isleri grubundan Yaşar Poyraz da Imnekoğlu (686), Umut Akdeniz Yönetim Kurulu'na girdi. Genel (713), Hasan Tahsin Durgun Kurulda, 3 bin 636 üyeden bin (687), Fatih Er (704), Adnan Şanlı 553'ü oy kullandı. İnşaat Mühend- (695), Berna Dağ (719) ve Aydın isleri Odası Bursa Şubesi yönetimi Ürün (689) seçildi.

Bursa Kent 

Geri Dön