28 / 03 / 2024

İMO Kocaeli Şubesi 62. yılını kutladı!

İMO Kocaeli Şubesi 62. yılını kutladı!

İnşaat Mühendisleri Odası'nın Kocaeli Şubesi 62. yılını kutladı. Meslekte 40'ıncı ve 25'inci yılını dolduran inşaat mühendislerine plaket verildi.



TMMOB'ye bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Kocaeli Şubesi, kuruluşunun 62'inci yıldönümünü geçtiğimiz ay kutlayacaktı. Ancak yaşanan terör olayları sebebiyle sağduyulu davranan İMO Başkanı Tolga Ok geceyi ileri bir tarihe ertelemişti. İMO önceki akşam "Meslekte Onur Gecesi" adı altında The Ness Hotel'de kutlama gerçekleştirdi. İMO Başkanı Tolga Ok ve yönetim kurulunun ev sahipliğinde gerçekleşen programda ayrıca meslekte 40'ıncı ve 25'inci yılını dolduran inşaat mühendislerine meslekteki değerli hizmetleri için plaket takdim edildi. Gece de ünlü sanatçı Mustafa Keser sahne alarak katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı. 


YOĞUN KATILIM OLDU 

Geceye AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Baro Başkanı Sertif Gökçe, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, KOTO Başkanı Necmi Bulut, Kent Konseyi Başkanı Adnan Uyar, Genel Sekreteri Gültekin Görüm, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, KYÖD Başkanı Mehmet Toker, Trabzonlular Derneği Başkanı Sami Durmuşoğlu, Emlakçılar Odası Başkanı Ahmet Pekin, Gazeteciler Cemiyet Başkanı Çetin Gürol, Haldız İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Haldız ve oda üyeleri katılım sağladı. 


KARA LEKE OLACAK 

Gecede konuşma yapan Başkan Tolga Ok şunları söyledi: "Geçtiğimiz süreç, maalesef milletimiz ve memleketimiz açısından biraz zorlu geçti. Biz de gecemizi haklı olarak bu tarihe kadar ertelemiş olduk. Bu yüzdendir ki ülkemize ve yüce milletimizin iradesine karşı düzenlenen, son günlerde yaşadığımız terör olaylarını ve demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek 15 Temmuz darbe girişimini burada bir kez daha şiddetle kınadığımızı yeniden ifade etmek istiyorum. 


26 ŞUBE VE 110 BİN ÜYE 

1954 yılında kurulan odamız kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütü olup Türkiye genelinde 26 şubesi ve 122 temsilciliği ile 110.000'nin üzerinde üyeye hizmet vermektedir. Böylesi köklü geçmişi olan bu yapının önemli şubelerinden biri olan Kocaeli Şubemiz ise, 2500'e yaklaşan üyesi ile ilimizin etkin ve üretken meslek örgütlerinin başında yer almaktadır. İnşaat Mühendisleri olarak bizler, inşaat sektörüne yön veren, ülke ekonomisine yaşamsal katkılar sunan, güvenli yapılar ile insanların can ve mal emniyeti için çalışan sektörün emekçileri, değişmez temsilcileriyiz." 

Plaket alan isimler şöyle: 


40 YIL 

Ahmet Osman Dirlik, Temel Çubukçu, Yaver Teker, Macit Palaz, Ahmet Mustafa Özmet, Rafet Yıldızlı, Arif Kılıç, Haşim Şenol Kutlutan, Muzaffer Sütlüoğlu, İhsan Özdeş, Feyzi Gündoğan, M.Erdoğan Aydın, Faik Recai Bayraktar, Osman Nuri Demirel, Yüksel Demirkaya, Necati İlhan, Zafer Alponat, İ.Zafer Tokmak, Ali Altın, İsmail Çalışkan, Alaattin Tosunor 


25 YIL 

Atiye Sevgi Güleryüz, Sinan Kalyoncu, Cem Çakım, Tuncay Rüstemoğlu, Recai Keskin, Hüseyin Kana, Murat Emeksiz, Osman Özbay, Servet Arı, Mehmet Alkan, Ulgar Tanriber, Ertuğrul Kadakal, Hüseyin Aslan, Akif Şahinkaya, Cüneyt Kaçar, Bahri Savcı, Erol Saraç, Murat Marmara, Özcan Demir, Yalçın Akyüz, Kahraman Ordu, Bülent İmren, Nalan Behiye Ergün, Mehmet Şeker 



Özgür Kocaeli


Geri Dön