25 / 04 / 2024

İMO'dan hasarlı binalarla ilgili acil önlem talebi!

İMO'dan hasarlı binalarla ilgili acil önlem talebi!

İMO, olası bir depremde yıkılma riskine sahip hasarlı binalarla ilgili yetkililere çağrılarda bulundu. İMO üyeleri, rantsal dönüşüm yerine kentsel dönüşüm olması gerektiğinden bahsetti.



İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), olası bir depremde yıkılma riskine sahip hasarlı binalarla ilgili yetkililere çağrı yaptı. Sakarya Gazetesi'nde yer alan habere göre; hasarlı binalarla ilgili acil önlem alınması gerektiğinden bahseden İMO üyeleri, rantsal dönüşüm yerine kentsel dönüşüm olması gerektiğini belirtti.

En önemli caddeler

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç, olası depremler sonucunda Eskişehir'in en önemli bazı caddelerinde bulunan eski ve yüksek katlı binaların ciddi derecede can ve mal kaybı yaşatacağını hatta böyle bir durumda iş makinelerinin dahi buralara giremeyeceğinden bahseden durumun ciddiyetini gözler önüne serdi.

Tespit edilmeli

Riskli yapıların acil belirlenmesi gerektiğinden bahseden Kılıç, “ Depreme karşı alınacak en acil önlem riskli yapıların tespit edilerek binaların yenilenmesidir. Yani kentsel dönüşümdür. İmar barışı ile mühendislik hizmeti almamış binaların yapı stoğuna belgeli olarak katıldığını üzülerek görüyoruz” diye konuştu. 

Hasarlı binalar 

İMO, Eskişehir'in en önemli caddelerinden olan Yunusmere, M.Kemal Atatürk, Kızılcıklı Mahmut Pehlivan, Cengiz Topel ve İsmet İnönü caddesi gibi kötü zemin koşullarına sahip yerlerde bulunan hasarlı binaların acil olarak belirlenmesi gerektiğinden bahsetti.


Geri Dön