26 / 04 / 2024

İmpo İmar, Avanos için koruma planları hazırlayacak!

İmpo İmar, Avanos için koruma planları hazırlayacak!

Türkiye’nin köklü imar planlama ekibi İmpo İmar, turizmin önemli kalelerinden Kapadokya’ya ev sahipliği yapan Avanos’ta koruma planları hazırlamak üzere kollarını sıvadı.



Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgelerinden Aliağa’nın imar sorununu çözecek planlama çalışmalarını tamamlayan İmpo İmar ekibi, bu defa da Türk turizminin önemli kalelerinden Kapadokya’ya ev sahipliği yapan Avanos’ta sahaya indi. 


İller Bankası’ndan Nevşehir ili Avanos ilçesi Çavuşin Köyü ile ilgili koruma amaçlı nazım imar planı ve uygulama imar planı ihalesini kazanan İmpo İmar, Türkiye’yi gelecek yüzyıllara taşıyacak imar planları için Türkiye’nin dört bir köşesinde hizmet vermeye devam ediyor.


Çavuşin Köyünün planlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan İmpo İmar Genel Müdürü Müberra Oflaz, bölgenin SİT alanı olduğu için koruma amaçlı plan hazırlanacağını söyledi. Müberra Oflaz  “Planı yaparken önceliğimiz tarihi dokunun korunmasına yönelik. Alanda kentsel SİT alanı, doğal SİT alanı ve arkeolojik SİT alanı var. İhaleyi yeni aldık ama konu turizmin gelişmesi, tarihi dokunun ve geleneklerin korunması olduğunda ekibimiz bir başka heyecan duyar, bu nedenle zaman kaybetmeden bu heyecanla işimize başladık” dedi.


Tarih kitaplarında Türkiye’nin en uzun nehri Kızılırmak’ın en neşeli aktığı yer olarak gösterilen Avanos’un toprağın sanata dönüştüğü yer olarak da tanımlandığını aktaran Müberra Oflaz, ilçenin bu kimliğini köylerinin bozulmayan dokusundan aldığını, Çavuşin Köyü için hazırlayacakları planlarda bu ruhu koruyacaklarını açıkladı.


Aliağa’da da Koruma Planları Hazırlanacak

Aliağa’nın imar planları hakkında da bilgi veren İmpo İmar Genel Müdürü Müberra Oflaz, aralarında Habaş, Enka Power,  İzmir  Demir Çelik gibi büyük şirketlerin de olduğu 29 firmanın faaliyette olduğu bölgenin 1/1000 ölçekli imar planı çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Oflaz bölgede şimdi de koruma planları hazırlanmakta olduğunu ifade etti.

 


1970’li yıllarda ağır sanayi bölgesi ilan edilen Aliağa, Cumhuriyet tarihinin en büyük özel sektör yatırımı olan rafineriye ev sahipliği yapıyor. Aliağa’nın önümüzdeki yıllarda büyük göç alması bekleniyor.


Haber Aliağa Ekspres'te şu şekilde yer aldı


Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgelerinden Aliağa’nın imar sorunu çözümleniyor. Aralarında Habaş, Enka Power, İzmir Demir Çelik gibi büyük şirketlerin de olduğu 29 firmanın faaliyette olduğu bölgenin 1/1000 ölçekli imar planlarının hazırlanıyor. Aliağa Belediyesi tarafından yetkilendirilen İmpo İmar, bölgenin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu ile koruma amaçlı imar planı revizyonlarını gerçekleştiriyor. Konusunda uzman şehir plancıları, harita mühendisleri ve mimarlardan oluşan deneyimli kadro, bin 125 hektarlık alanın imar sorununu çözecek.

YATIRIM SORUNLARI AŞILACAK

Aliağa hakkında değerlendirmelerde İmpo İmar Genel Müdürü Müberra Oflaz, Aliağa’da planlamanın kentin gelişim hızına yetişemediğini, çarpık yapılaşma, yeni imar alanlarının yokluğu, altyapı, trafik, otopark, sosyokültürel alan eksikliği gibi önemli sorunların bugüne kadar çözüm bulmadığını söyledi. Bundan dolayı Aliağa’da yatırım yapmada sorunlar yaşandığını anlatan Oflaz, imarsızlıktan dolayı münferit plansız yapılaşmaların yeni imar planları sonrası ruhsat alabilecek hale geldiğini açıkladı.

KARA VE LİMAN YOLLARININ YETERSİZLİĞİ GİDERİLECEK

İmarlı sanayi alanlarının genişleyeceğini, kentte istihdam ve üretimin artacağını belirten İmpo İmar Genel Müdürü Müberra Oflaz , “Şu anda Aliağa’da en büyük sanayi kuruluşları konumlanmış durumda. Yeni imar planları sonrası bunların doğal olarak enerji ve liman bağlantılarıyla ilgili problemleri çözülecek. Bölgenin yatırım iklimi ve atmosferi değişecek. Aliağa’daki en büyük sorunlar arasında gösterilen kara ve liman yollarının yetersizliği giderilecek diye konuştu. 1970’li yıllarda ağır sanayi bölgesi ilan edilen Aliağa’da 20’den fazla fabrikanın yapımı sürüyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük özel sektör yatırımı olan rafineriye ev sahipliği yapan Aliağa’nın, önümüzdeki yıllarda büyük göç alması bekleniyor.


Aliağa Ekspres



Haber Karar gazetesinde şu şekilde yer aldı;


Türkiye'nin organize sanayi bölgelerinden Aliağa'nın imar sorununu çözecek planlama çalışmalarını tamamlayan İmpo İmar ekibi, yeni projelere hazırlanıyor. İller Bankası'ndan Nevşehir ili Avanos ilçesi Çavuşin Köyü için koruma amaçlı nazım imar planı ve uygulama imar planı ihalesini kazanan İmpo İmar, hazırlıklara başladı. Çavuşin Köyü planlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan İmpo İmar Genel Müdürü Müberra Oflaz, bölgenin SİT alanı olduğu için koruma amaçlı plan hazırlanacağını söyledi. Mübcrra Oflaz "Planı yaparken önceliğimiz tarihi dokunun korunmasına yönelik. Alanda kentsel SİT alanı, doğal SİT alanı ve arkeolojik SİT alanı var" dedi. 

Karar

Haber YeniBirlik Gazetesi'de şöyle yer aldı


 Impo İmar, turizmin önemli kalelerinden Kapadokya'ya ev sahipliği yapan Avanos'ta koruma planları hazırlamak üzere kollarını sıvadı. Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinden Aliağa'nm imar sorununu çözecek planlama çalışmalarını tamamlayan ekip, İller Bankası'ndan Nevşehir ili Avanos ilçesi Çavuşin Köyü ile ilgili koruma amaçlı nazım imar planı ve uygulama imar planı ihalesini kazandı. İmpo İmar Genel Müdürü Müberra Oflaz, bölgenin SİT alam olduğu için koruma amaçlı plan hazırlanacağını söyledi.

YeniBirlik

Geri Dön