29 / 03 / 2024

İMSAD Geleceğe Yatırım Ödülleri sahiplerini buldu!

İMSAD Geleceğe Yatırım Ödülleri sahiplerini buldu!

Merakla beklenen Türkiye İMSAD 2020 Geleceğe Yatırım Ödülleri gerçekleştirilen törenle sahiplerine teslim edildi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) 2020 Geleceğe Yatırım Ödülleri'ni sahiplerine teslim etti.

Merakla beklenen Geleceğe Yatırım Ödülleri’nde, Akçansa, “İstanbul'un Atığının Çözüm Ortağıyız” projesiyle Çevre Alanı’nda 1.'lik ödülünü alırken, Schmid Pekintaş “Şanlıurfa Viranşehir Güneş Enerjisi Santrali-32.193 MWp” projesiyle 2.'lik ödülünü alırken,  3.lük ödüllerine de  Peker Yüzey Tasarımları “Parlatma Hattında Kullanılan Şebeke Suyu Miktarının Azaltılması” projesi ve  Vezirköprü Orman Ürünleri de “Kontraplak Atıkları Geri Dönüşüm” projesiyle layık oldu.

Akçansa da SMART BETON” projesiyle Ekonomi Alanı’nda 1.'lik ödülüne layık görüldü. Eczacıbaşı Yapı Gereçleri “V-Care Akıllı Panel” projesiyle 2.'lik ödülünü alırken, Kaleseramik de “T-ONE by Kale”’ markasıyla 3.'lük ödülüne sahip oldu.

Açıklanan resmi sonuçlara göre EÇEM (Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi), “NEXT-GEN/Yeni Nesil Yakın Gelecek” projesiyle Sosyal Alan’da ise 1.'lik ödülüne sahip olurken, Akçansa  “Benim Mahallem Mobil Eğitim Merkezi” projesiyle 2.'lik ödülünü aldı. Baumit ise “Geleceğimizi Mantoluyoruz” projesiyle 3.'lük ödülünü aldı.

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “Üyelerimizin sürdürülebilirlik konusunda yürüttükleri uygulamaları desteklemek amacıyla 2017 yılında ‘Geleceğe Yatırım Ödülleri’ni hayata geçirdik. Hedefimiz; Türkiye İMSAD üyelerinin sürdürülebilirlik faaliyetlerini ve uyguladıkları örnek çalışmaları desteklemek ve bu faaliyetlerden sektörümüzce ilham alınmasını sağlamak. Sürdürülebilirlik her geçen gün önemi artan, kritik etkilere sebep olan bir konu, bu konuya daha fazla önem vermek sektörümüz açısından da ülkemiz açısından da çok büyük önem taşıyor” dedi.

İMSAD Geleceğe Yatırım Ödülleri sahiplerini buldu!

Sürdürülebilir kalkınmaya tüm şirketler destek vermeli

İnşaat malzemesi sanayisiyle ilgili de önemli açıklamalar yapan Tayfun Küçükoğlu, şöyle konuştu: “Coğrafi, ekonomik ve sosyal alanlardaki küresel gelişmeler nedeniyle faaliyetlerimizi günü kurtarma çabasına dönük yönetiyoruz. Kısa vadeli projeler günümüzde enerjimizin önemli bir kısmını alıyor. Ancak bilmeliyiz ki, hedeflediğimiz çağdaşlık seviyesine ulaşabilmek ve hak ettiğimiz ileri seviyede yaşayabilmek için geleceğe yatırım yapmalıyız. Ülke ve sektör olarak orta ve uzun vadeli projelere daha fazla önem verdiğimiz zaman sıçramalı iyileşmeleri sağlayabilecek kabiliyete sahibiz. Orta ve uzun vadeli projelerimize kısa vadeli günü kurtarma projelerinden daha fazla önem vermeliyiz. Dolayısıyla Geleceğe Yatırım Ödülleri ile dikkat çekmek istediğimiz bir nokta da bu… Sektörümüzde geleceğimize yönelik iyileşme çalışmaları için daha fazla proje geliştirebilir ve daha fazla kurumumuzun sürdürülebilirlik konusuna öncelik vermesini sağlayabilirsek bundan kıvanç duyacağız.”

İMSAD Geleceğe Yatırım Ödülleri sahiplerini buldu!

Gerçekleştirilen törende sektörle ilgili önemli açıklamalar yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanı Ece Ceylan Baba da “Sürdürülebilirlik kavramı çok farklı disiplinlerin işbirliğinde ele alınması, bütüncül okunması ve küresel ölçekte değerlendirilmesi gereken bir kavram. Bizler de Türkiye İMSAD olarak Sürdürülebilirlik Komitemizde 2013 yılından bu yana Türkiye’deki inşaat malzemesi sanayisinin sürdürülebilirliğini ilgilendiren çevre, enerji ve iklim değişikliği politikalarına katkı vermek, bu alanlarda çeşitli iş birliklerinin kurulmasına öncü olmak, farkındalığı artırmak ve çeşitli bilgilendirme faaliyetleri yürütmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

 İMSAD ‘Sürdürülebilir Kalkınma için STK’lar’ projesini başlattı!


Geri Dön