28 / 03 / 2024

İnanlar İnşaat’a 11 suç duyurusu daha!

İnanlar İnşaat’a 11 suç duyurusu daha!

Çekmeköy Terrace Koru sitesinden 16 kişinin Serdar İnan hakkında kırmızı bülten talepli suç duyurusunun ardından, Küçükçekmece’deki Terrace Tema sitesinden aldıkları evlerde dolandırıldığını iddia eden 11 kişi daha İnanlar İnşaat hakkında nitelikli dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulundu.



 

İnanlar İnşaat’ın sahibi Serdar İnan’ın yurt dışına kaçmasının ardından sular durulmuyor. Çekmeköy Terrace Koru sitesinden 16 kişinin Serdar İnan hakkında kırmızı bülten talepli suç duyurusundan sonra Küçükçekmece’de hayata geçirilenTerrace Tema sitesinden aldıkları evlerde dolandırıldığını iddia eden 11 kişinin daha aralarında Serdar İnan’ın da bulunduğu İnanlar İnşaat yetkilileri ve bazı bankalar hakkında nitelikli dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulundu.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, müştekilerin avukatı Oğuz Kür aracılığıyla verdiği suç duyurusu dilekçesinde, daire aldıkları Terrace Tema adlı konut projesinin Halkalı Mahallesi Menekşe 
Mevkii 801 ada 5 parsel numarasına kayıtlı olduğu belirtildi. Yapılan adi satış sözleşmesi gereğince anlaşılan satış fiyatının tümü ödendikten sonra tapular mağdurlara devredilecekti.

2014 yılının Nisan ayında Terrace Tema konutları sahiplerine teslim edildi. Mağdurlar da tüm ödemelerini yaptı, kimisi evine yerleşirken kimisi ise kiraya verdi. Aidatlar ödendi, sitelerde yönetim kuruldu ancak teslimatın üzerinden yıllar geçmesine karşın tapular konut sahiplerine teslim edilmedi. Mağdurlar İnanlar İnşaat A.Ş.’nin büyük bir firma olmasına güvenerek Serdar İnan yurt dışına kaçana kadar herhangi bir yasal işlem de yapmadı.

DAİRELERE BANKALARA İPOTEK EDİLMİŞ


Serdar İnan’ın Twitter hesabından yurt dışına kaçtıktan sonra faaliyetlerini durdurduğunu açıklamasının ardından mağdurlar, Küçükçekmece Tapu Müdürlüğü’ne gitti. Mağdurlar dairelerinin teslimatının yapıldığı Nisan 2014 tarihinden itibaren sonra bazı bankalara ipotek edildiğini gördü.

Suç duyurusu metnine göre İnanlar İnşaat hem mağdurlardan, hem de ipotek yoluyla daireleri rehin verdiği bankalardan da para alarak iki kez haksız kazanç elde etti. Bu sebeple İnanlar İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan ile Başkan Yardımcısı kardeşi Murat İnan, Başkan Yardımcısı Orhan Arslan, Genel Müdür Yardımcısı Sinan Polat, Genel Müdür Yardımcısı Arzu Fatma İnan ve tüm inşaat yetkililerinin hakkında dava açılması ve cezalandırılmaları istendi.


KREDİYİ VEREN BANKA ÇALIŞANLARININ DA CEZALANDIRILMALARI İSTENDİ

Bankaların daire ipoteği karşılığında kendilerinden kredi talebinde bulunan İnanlar İnşaat’ın her ne kadar tapuda evlerin sahibi gözükse de siteye gidip ön araştırma yapmadığı iddia edildi. Site yönetimi ve dairelerde oturan insanlarla konuşmak yerine tapu kaydına göre kredi talebini kabul etmelerinin usulsüz olduğu belirtildi. Bir bankanın da Serdar İnan kaçmadan hemen önce 2018 Mart ve Nisan aylarında daireler karşılığında 5 milyon liralık kredi vermesinin son derece şüpheli olduğu ileri sürdü. Banka görevlilerinin İnanlar İnşaat’la birlikte hareket ederek dairelerin içerisinde oturan mağdurları bile isteye görmezden geldiği belirtildi. Söz konusu usulsüz krediyi veren ve teminat olarak dairelerin üzerine ipotek koyan banka görevlilerinin İnanlar İnşaat yetkilileriyle suç ortağı oldukları da söylendi.

Diğer bir yandan açılan hukuk davaları kazanılırsa bankaların ipotekleri ve haciz işlemlerinin kalkacağı, İnanlar İnşaat’a verilen krediler teminatsız kalacağı ve tahsil edilemeyeceği belirtilerek banka çalışanlarının kendi bankalarına karşı da dolandırıcılık suçunu işlediğinden cezalandırılmaları da istendi

 


Geri Dön