25 / 04 / 2024

İnanlar Sultanada projesinin ilk görselleri!

İnanlar Sultanada projesinin ilk görselleri!

Firma: İnanlar İnşaat

Proje: Sultanada

48 yıllık köklü geçmişinde, İstanbul’a 220’nin üzerinde yaşam projesi kazandıran İNANLAR, konsepti CANER CANBAZ mimarlık tarafından özel olarak hazırlanan yeni öneri projesi SULTANADA ile Türk mimarisinde çıtayı bir kez daha yükseltiyor...



2013 vizyonundan ilham alarak, mimari ve teknolojik sınırları zorlayan bir yaklaşımla hazırlanan bu özgün su yerleşimi(yapay ada)projesiyle, her açıdan dünya standartlarının üzerinde bir yaşam deneyimi öneriliyor. Projenin yıllarca sultanlara ev sahipliği yapmış olan İstanbul için hazırlanmış olması nedeniyle, proje için düşünülen isimler arasında 1 numarada SULTANADA geliyor.


Tek noktadan, 360 derece muhteşem İstanbul Silüeti…


İstanbul’a yepyeni bir su yerleşim alanı kazandıracak olan projenin, İstanbul Boğaz aksı üzerinde kıyıdan yaklaşık 8 km açıkta, derinliği 50 m olan bir sualtı düzlüğü üzerinde kurulması planlanıyor. 


Sultanahmet, Ayasofya, Galatakulesi, Haydarpaşa ve Kız kulesi gibi  muhteşem İstanbul  silüeti manzarasına ve 3 köprünün tamamına  tek noktadan hakim olacağınız SULTANADA projesi ,İstanbul’a deniz yolu ile gelen tüm ziyaretçilere adeta bir giriş kapısı olacak. 


“SULTANADA” Türk mimarisinin gururu olmaya aday


SULTANADA modern tasarımlarla, yeni teknolojilerle ama en çok da İstanbul aşkıyla tasarlanmış bir proje. İstanbul’un tarihi ve doğal güzelliklerinin önüne geçmeden, Boğaz’ın dünyaca ünlü manzarasına uyum sağlayacak bir şekilde oluşturulmasına özen gösterildi. Yeni Türk mimarisinin gururu olmaya aday SULTANADA, uluslararası mimari çevrelerde de çok ses getireceğe benziyor… 


İnanlar Sultanada projesinin ilk görselleri!


İnanlar Sultanada projesinin ilk görselleri!


İnanlar Sultanada projesinin ilk görselleri!


İnanlar Sultanada projesinin ilk görselleri!


Tarihi Yarımada Manzarası İstanbul’un Güzelliği ile Birleşecek


SULTANADA’da yaşayanların su ile iç içe bir hayat yaşayabilmeleri için projenin ortasında elips formlu bir boşluk ve karaları parçalayan, çeşitli boyutlarda 25 adet su kanalı tasarlandı. Maliyetinin 100 milyar usd, satışının ise 300 milyar usd gerçekleşmesi hedeflenen SULTANADA’da yerleşimin %46'sı konaklama, %15'i sosyal yaşam alanları, %14'ü home ofis, %12'si ofis, %10'u ticaret ve %3'ü de ulaşım fonksiyonlarına ayrılacak. 


SULTANADA ile ilgili en çarpıcı rakamlardan biri ise nüfusu. Projenin tam 300.000 kişilik ikamet kapasitesinin yanı sıra günlük kullanımda 500.000 kişiye ulaşacağı hesaplanıyor. Bu yoğun insan trafiğini desteklemek için SULTANADA su altından raylı bir ulaşım sistemiyle İstanbul’a bağlanıyor, ulaşım kolaylığı sağlanıyor.  


SULTANADA genelinde fosil yakıt kullanan araçlar olmayacak. Tüm ada sakinlerinin özel kartları ile çalıştırabilecekleri, ortak kullanım elektrikli kara, deniz ve hibrit araçlar, ada içerisinde herhangi bir noktadan alınabilecek ve yine herhangi bir noktaya bırakılabilecek. Yine sadece bu özel kartlarla ada içindeki tüm ödeme ve kullanıcı bilgileri işletilebilecek.


İnanlar Sultanada projesinin ilk görselleri!


İnanlar Sultanada projesinin ilk görselleri!


Güney ve doğu yönleri rekreatif kullanımlara ayrılan SULTANADA, İstanbul’un güzelliğini daha önce hiç görülmediği açılardan izletecek. Adanın kıyıları yüzlerce modern villaya ayrılmış durumda. Özellikle Tarihi Yarımada manzarasına sahip kuzey kıyısı, geniş kumsallarıyla yüzme keyfini, İstanbul’un güzelliğiyle birleştirecek. 


Telefon: 0.212.215 5454 

Web: inanlarinsaat.com.tr



projeye sor



Geri Dön