25 / 04 / 2024

İndirimli konut için son günler!

İndirimli konut için son günler!

Konut ve iş yeri satışlarında indirimli KDV ve tapu harcı uygulaması ile ‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’ kampanyası herhangi bir uzatma olmazsa 31 Ekim Çarşamba günü itibariyle sona erecek. 



Konut stokunun eritilmesi ve gayrimenkul sektörünün canlandırılması amacıyla mayıs ayında yapılan düzenlemeyle konut alımları için çok önemli fırsatlar sunulmuştu.

Karar gazetesinde yer alan habere göre herhangi bir süre uzatılması yapılmazsa KDV ve harç indirimi ile ‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’ kampanyası için geriye sadece 4 gün kaldı. 

Bu tarihten sonra binde 15 olan tapu harçları yeniden binde 20’ye, konut ve işyeri için uygulanan yüzde 8’lik KDV’de yeniden yüzde 18’e yükselecek. Yüzde 10 indirimin yanı sıra aylık 0,98 faizle 10 yıl taksit imkanının sunulduğu “Türkiye İçin Kazanç Vakti” kampanyasına da son bulacak. 

İndirimli konut için son günler!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Hacı Ali Taylan, sektörde yaşanan durgunluğu gidermek için indirimlerin devamının şart olduğunu dile getirdi. Taylan’a göre geçici olarak yüzde 4’ten 3’e inen tapu harcı oranı yüzde 2’ye inmeli ve KDV yüzde 8’e sabitlenmeli. 

Tapu harcı indirimi devam edecek mi?


Geri Dön