25 / 04 / 2024

İnegöl'de çıkmaz sokaklar açılıyor!

İnegöl'de çıkmaz sokaklar açılıyor!

İnegöl Belediyesi, çıkmaz sokakları açmak için yaptığı yıkım uygulamasını bu kez otopark alanı oluşturmak için gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş Sinanbey Caddesi üzerinde kamulaştırılan binanın yıkımını yerinde inceledi...



Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleri ile birlikte Sinanbey Mahallesi Sinanbey Caddesi üzerinde kamulaştırılan binanın yıkımını yerinde incelediler.
Yıkım çalışmaları esnasında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehrin fiziki yapısını bozan, imar sorunu teşkil eden, çevreye ve vatandaşa sıkıntı doğuran yapı ve yanlış imar uygulamalarını çözüme kavuşturduklarını belirtti.
Sinanbey Mahallesinin de yapılaşmasını tamamlamış şehrin en eski mahallelerinden biri olduğunu söyleyen Başkan Aktaş, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Sinanbey Caddesi de aynı şekilde bir konuma sahip.
Ancak caddenin darlığı ve önünde bulunduğumuz bu binanın konumu sebebiyle bu caddemiz; araç sürücüleri ve yayalara sıkıntı vermektedir.
Bir kısmı yol üzerinde kalan, ciddi şekilde yolu daraltan ve yıllardan beri sıkıntı olarak duran bu yapıyı kaldırmak amacıyla; belediye encümeninde 14 Mayıs 2013 tarih ve 484 sayısı ile bir karar aldık.
Sinanbey Mahallesi 96 ada ve 6 parsel üzerinde kayıtlı bulunan 89 m2 büyüklüğündeki bu bina, Mehmet Emufa aitti. Sinanbey Caddesi No: 34 adresindeki bu bahçeli ahşap müstakil evi, 22 Mayıs 2013 tarihi itibari ile 91.346 TL'ye kamulaştırdık" dedi.Yıkım işlemi tamamlandıktan sonra binanın yolda kalan kısmının; asfalt, bordür ve kaldırım gibi işlerini tamamlayıp yol olarak düzenleyeceklerini kaydeden Aktaş, yolun dışında kalan boş alanı ise mahalle arası ücretsiz otopark alanı olarak kullanıma açacaklarını söyledi.
ULAŞIMDA ALTYAPI ATAĞI
Yenişehir-Bilecik ve Yenişehir-İznik arasındaki yollarda sürdürülen çalışmaların ikinci etap ihaleleri gerçekleştirildi.
Ayrıca Yenişehir-İnegöl yolunun 6 metre olan genişliği 12 metreye çıkarılacak. AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin, Yenişehir'de yapım çalışmaları süren yollarda inceleme yaptı. Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgür, Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil ve AK Parti İlçe Başkanı Nazif Tuna'yla birlikte yol yatırımlarını gezen Şahin, ilçede bu alanda çok önemli adımlar atıldığını belirtti. Şahin, yeni yollar sayesinde ilkel koşullarda yapılan yolculukların tarih olacağını vurguladı.
Şahin ve beraberindekilerin ilk durağı Yenişehir-Bilecik yol çalışmasının sürdüğü İncirli Köyü oldu.
38 kilometrelik yolun 4 şerit olarak düzenlendiğini ve 6 kilometre kısalacağını söyleyen Şahin, çalışmaların Yenişehir İncirli Köyü'ne değin getirildiğini anlattı. Yenişehir ile İznik arasındaki uzaklığı 24 kilometreden 18 kilometreye indirecek olan çalışmanın da ikinci bölüm ihalesinin gerçekleştirildiğini ifade eden Şahin, Yenişehir çıkışında bir kavşak yapılmasının gerekliliğinin anlaşıldığını vurguladı. Kuzey çevre yolundaysa kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığını hatırlatan Şahin, mahkemeye başvuran arazi sahiplerinden mahkeme kararı getirenlere bedellerin ödendiğini bildirdi.
İNEGÖL YOLU GENİŞLİYOR
Yenişehir ile İnegöl arasındaki yolun yapımı konusunda Karayolları 14.
Bölge Müdürlüğü'nün ihale hazırlıklarına başladığını dile getiren AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin, bir süre önce Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Yenişehir-İnegöl yolunun durumunu görüştüğünü ifade etti. Milletvekili Şahin, 'Yolun Alanyurt'tan Yenişehir'e doğru olan 6 kilometrelik bölümü duble olacak. Kalan 12 kilometrelik bölümünse 6 metre olan genişliği 12 metreye çıkarılacak. Yenişehir ile İnegöl arasındaki bu çalışmanın 2 yılı içinde tamamlanması planlanıyor' diye konuştu. Şahin, hızlı tren ve havalimanına ulaşım için önümüzdeki yıllarda bu güzergâhın İnegöllüler tarafından da sıklıkla kullanılacağını sözlerine ekledi.

Önce Vatan

Geri Dön