23 / 04 / 2024

ING Bank kentsel dönüşüm kredisi için protokol imzaladı!

ING Bank kentsel dönüşüm kredisi için protokol imzaladı!

ING Bank, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında, riskli yapı kapsamına giren evini yenilemek isteyen müşterilerine uygun koşullarla Kentsel Dönüşüm Kredisi sağlıyor...




ING Bank’ı tercih eden müşteriler, yıllık yüzde 4 oranındaki T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteğinden de faydalanabiliyor.  


ING Bank ile T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasındaki kentsel dönüşüm protokolü 27 Mart Çarşamba günü imzalandı. İmza töreni ING Bank Bireysel Bankacılık Pazarlama Satış ve Alternatif Dağıtım Kanalları Genel Müdür Yardımcısı Barbaros Uygun ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen’in katılımıyla gerçekleşti. Protokol ile devlet tarafından verilen teşvik kapsamındaki kentsel dönüşüm yardımı, ING Bank’ı tercih edecek müşterilere de sunuluyor. 


ING Bank, eski ve riskli binalarda standardizasyon sağlamak amacıyla başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında konutlarını yeniden inşa etmek isteyen hak sahiplerini, uygun faiz oranları ve taksit seçenekleriyle ING Bank Kentsel Dönüşüm Kredisi ile buluşturuyor.


Barbaros Uygun: “Projede yer almaktan mutluluk duyuyoruz”

İmza töreninde konuşma yapan ING Bank Bireysel Bankacılık Pazarlama Satış ve Alternatif Dağıtım Kanalları Genel Müdür Yardımcısı Barbaros Uygun, Türkiye genelinde dayanıksız ve sağlıksız olduğu öngörülen yaklaşık 6,5 milyon konutun 10 yıllık kentsel dönüşüm projesi kapsamında yenilenmesinin planlandığını ve risksiz yapılaşmayı desteklemek adına bu projede yer almaktan mutluluk duyduklarını belirtti. 


Uygun; “ING olarak, Türkiye’nin büyüyen ekonomisine paralel bir bankacılık stratejisi izliyor, 40’tan fazla ülkede hizmet veren bir kurum olarak faaliyet gösterdiğimiz toplumlara yatırım yapıyor ve sürdürülebilir kalkınmaya önem veriyoruz. Kentsel dönüşüm projeleri bir deprem ülkesi olarak Türkiye’nin daha güçlü bir yapı ağına sahip olması yönünde büyük önem taşıyor. Endüstriyel alanların yeniden yapılandırılırken, çarpık kentleşmenin de önüne geçilerek daha modern alanların inşa edileceği dönüşüm projesi kapsamında, ING Bank olarak müşterilerimize cazip koşullarla kredi imkanı sunacağız” dedi.  


Uzun vadeli kredi imkanı ve devletin sunacağı faiz desteği ile konutlar yenileniyor

Proje kapsamında 10 yıla varan vadelerle ve ilk 2 yıl sadece faiz ödemeli finansman imkânı sunacak ING Kentsel Dönüşüm Kredisi’nden evlerini yeniden inşa etmek isteyen mülk sahipleri yararlanacak.

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında açılacak konut kredilerinin yıllık yüzde 4’ü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından karşılanırken, kredi kullananlar tüm harç masraflarından (ruhsat harcı, tapu harcı, noter harcı, belediye harçları vs.) ve Bankacılık Sigortacılık Muamele Vergisi’nden muaf tutulacak. Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında kullandırılacak konut kredilerinin yaklaşık 520 milyar TL’lik bir hacim yaratması bekleniyor. 


Geri Dön