19 / 04 / 2024

İngiltere’de 2020 Ocak ayında konut fiyatları arttı!

İngiltere’de 2020 Ocak ayında konut fiyatları arttı!

İngiltere‘de yer alan emlak internet sitesi Rightmove’un verileri incelenerek 2020 Ocak ayında konut fiyatları geçen yıllara göre yükseldiği açıklandı. Bunun sebebi Aralık ayında yapılan seçimlerde Muhafazakarlar'ın kazanmasının ardından güvenin yükselmesi gösteriliyor.



İngiltere’de konut fiyatları Ocak ayında yüzde 2.3 artarak ortalama 306,810 sterline (400,000 dolar) yükseliş gösterdi. Konut fiyatları Londra'da ise önceki aya göre yüzde 2.1 arttı ve bu artış yıllardır süren Brexit belirsizliğinin konut fiyatlarını başkente oransız olarak etkilediğini gösteriyor. Her iki artış da, Rightmove'un konut fiyat endeksini başlattığı 2002 yılından beri en büyük artışını gösteriyor.

Bloomberght’te yer alan habere göre; Rightmove Direktörü Miles Shipside, "Bu veriler talepteki bastırılmış artışı gösteriyor," dedi.

Miles Shipside konuşmasına şu şekilde devam etti; "Brexit gelişmelerinden dolayı daha da dönüş ve dalgalanmalar olabilir, ancak bu artışlar şimdi satıcılarının Brexit son tarihlerinden etkilenmeksizin ilkbahar döneminde emlaklarını piyasaya getirmeleri için bir fırsat sağlıyor."

Aralarında Persimmon Plc, Barratt Developments Plc ve Berkeley Group Holdings Plc'nin de olduğu konut üreticileri Pazartesi günü FTSE 100 endeksinde en fazla kazandıran şirketler arasında yer aldı.

İngiltere'de konut fiyatları geçen yıl yüzde 1,4 arttı!


Geri Dön