25 / 04 / 2024

İngiltere'de 82 milyar sterlin değerindeki 373 bin konutun satışı durdu!

İngiltere'de 82 milyar sterlin değerindeki 373 bin konutun satışı durdu!

İngiltere'de toplam değeri 82 milyar sterlini bulan 373 bin adet konutu satışı beklemeye alındığı bildirildi.



İngiltere'de toplam değeri 82 milyar sterlini ulaşan 373 bin adet konutun satış sürecinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle  askıya alındığı bildirildi.

İnternet üzerinden gayrimenkul alımı ve kiralama hizmeti sunan Zoopla'nın yaptığı açıklamada, koronavirüs salgını sebebiyle toplam değeri 82 milyar sterlini bulan 373 bin konutun satış sürecinin beklemeye alındığı belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre yapılan açıklamada, satış konusunda yapılan anlaşmaların sayısının geçen senenin aynı dönemine kıyasla 10'da bir düzeyinde olduğu belirtilerek, normal koşullarda bahar aylarının emlak satışları konusunda hareketli olduğu fakat bu sene koronavirüs salgını sebebiyle pek çok ev sahibinin evlerini satmak ya da yeni bir eve taşınmak konusunda çekimser kaldığı belirtildi.

Emlak satışlarının İngiltere genelinde karantina uygulanması kararının alındığı 23 Mart tarihinden itibaren bir anda düştüğü belirtilen açıklamada, halihazırda satışların mart başına kıyasla yüzde 60 azaldığı bildirildi.


Geri Dön