29 / 03 / 2024

İngiltere'de genç evsizlerin sayısının 5 yılda yüzde 40 arttığı tahmin ediliyor!

İngiltere'de genç evsizlerin sayısının 5 yılda yüzde 40 arttığı tahmin ediliyor!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, İngiltere'de genç evsizlerin sayısının 5 senede toplamda yüzde 40 arttığı tahmin ediliyor...



Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, İngiltere'de genç evsizlerin sayısının 5 senede toplamda yüzde 40 arttığı tahmin ediliyor.

The Guardian'daki habere göre, İngiltere'de genç evsizlere yardım için kurulan Centrepoint Vakfı, ülkede 2016-2017 yıllarında toplamda 86 bin gencin evsiz ya da evsiz kalma risk altında olduğunu ve bu rakamın 2019-2020 yıllarında yaklaşık olarak yüzde 40 oranında artarak 121 bine çıktığını bildirdi.

İngiltere de genç evsizlerin sayısının 5 yılda yüzde 40 arttığı tahmin ediliyor!

Centrepoint Vakfı, böylelikle ülkede evsiz veya evsiz kalma riskiyle karşı karşıya kalan gençlerin sayısının, üç senede 35 bin arttığını belirtti.

Centrepoint Yöneticisi Seyi Obakin, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamda, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının başlangıcından bu yana, vakfın yardım hattının rekor sayıda çağrı aldığını belirterek,, genç evsizlerin durumunun daha da kötüleşeceğinden endişe duyduğunu bildirdi.

İngiltere de genç evsizlerin sayısının 5 yılda yüzde 40 arttığı tahmin ediliyor!

Ülkedeki evsizlerin sayısındaki artışı, yüksek işsizliğe ve akıl sağlığı sorunları kadar, gençleri orantısız biçimde etkileyen çoklu krizlere bağlayan Centrepoint Yöneticisi Seyi Obakin, genç siyahi İngilizlerin de bu artıştan en fazla etkilendiğine değindi.

Seyi Obakin, şunları dile getirdi:

"Verilerimizden, Centrepoint'ten yardım arayan gençlerin yaklaşık beşte üçünün etnik olarak farklı geçmişlerden geldiğini biliyoruz. Resmi evsizlik istatistiklerinde siyahi hanelerin sayısının yüksek olması şaşırtıcı değil. Ancak bu durum, buna müsamaha göstermemiz gerektiği anlamına gelmiyor. Bir ev olmadan, çocukların gelişimi ve eğitim kazanımları zarar görür ve iş bulmak, sağlıklı kalmak veya insanların gelişmesini sağlayan ilişkileri sürdürmek zorlaşır."

Fransa'da sokakta kalan 600 göçmen ve evsiz Paris Valiliği önünde çadır kurdu!


Geri Dön