26 / 04 / 2024

Fransa'da sokakta kalan 600 göçmen ve evsiz Paris Valiliği önünde çadır kurdu!

Fransa'da sokakta kalan 600 göçmen ve evsiz Paris Valiliği önünde çadır kurdu!

Fransa Paris'te sokakta kalan toplam 600 göçmen ve evsiz Paris Valiliği önünde çadır kurdu...



Fransa Paris'te, aralarında göçmenlerin de yer aldığı toplam 600 kadar evsiz, Paris ve Ile-de-France Valiliği'nin önünde çadır kurdu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, göçmenlere yardım derneği Utopia 56'nın konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, dün gece Fransa Paris sokaklarında toplam 15 çocuğun derneklerin verdiği çadırlarda kaldığı, bazı çocukların ise aylardır sokaklarda kaldığı bildirildi.

Fransa da sokakta kalan 600 göçmen ve evsiz Paris Valiliği önünde çadır kurdu!

"Yerleri sokak değil, sabit konut ve okul." ifadesine yer verilen açıklamada, Paris ve Ile-de-France bölgesi valiliği önündeki Andre-Citroen parkında toplamda 600'den fazla göçmen ve evsizin, Collectif Requisitions oluşumunun verdiği destekle çadır kurduğu bildirildi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, çadır kuranların Fildişi Sahili, Etiyopya, Gine, Rusya, Afganistan, Eritre, Fransa, Fas ve Sudan gibi ülkelerden gelen evsiz göçmenler olduğu, bazı göçmenlerin ise çok uzun zamandır sokaklarda kaldığı ve kanuna göre kendilerinden sorumlu valilikten temel barınma haklarını istedikleri değerlendirmesi yer aldı.

Aylardır sokakta kalan bu kişilerin barınma ihtiyacının acil olarak giderilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, bugün gerçekleştirilen eylemin Collectif Requisitions'ın evsizler için 10. eylemi olduğu, Aralık 2020 tarihinden itibaren gerçekleştirilen eylemlerle toplamdan 3 bin 600'den fazla evsize barınma sağlandığı bildirildi.

Fransa da sokakta kalan 600 göçmen ve evsiz Paris Valiliği önünde çadır kurdu!

Yapılan açıklamada, "Böyle bir eylemi 10. kez gerçekleştirmek, kanunlara ve temel haklara saygı ve onurlu bir barınma sağlama konusundaki siyasi irade eksikliğini yansıtıyor." ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamada, Fransa Ulusal İstatistik ve Ekonomik Araştırmalar Enstitüsünün (INSEE) tarafından açıklanan verilere göre, Fransa'da toplamda 3 milyondan fazla boş ev olduğu, bu boş evlerden 400 bin tanesinin Paris’in içinde yer aldığı Ile-de-France bölgesinde olduğu bildirildi.

Los Angeles'ta evsiz sayısı giderek artıyor!


Geri Dön