24 / 04 / 2024

İngiltere'de konut fiyatları yükseldi!

İngiltere'de konut fiyatları yükseldi!

İngiltere 'nin önde gelen bankacılık gruplarından Lloyds 'un iştiraki Halifax mortgage kredi kuruluşu, 2013 yılında İngiltere'de emlak fiyatlarının yüzde 7,5 oranında artış kaydettiğini açıkladı.




İngiltere'nin önde gelen bankacılık gruplarından Lloyds'un iştiraki Halifax mortgage kredi kuruluşu, 2013 yılında İngiltere'de emlak fiyatlarının yüzde 7,5 oranında artış kaydettiğini açıkladı. 


Lloyds Bankası'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, İngiltere genelinde emlak fiyatlarının yıllık bazda yaklaşık yüzde 7,5 oranına artış kaydettiği belirtilerek, 2013 yılının son üç aymda ise bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla artışın yüzde 1,9 olduğu ifade edildi. Halifax ekonomisti Martin Ellis, konuya ilişkin olarak "2013'ün son üç ayında emlak fiyatları bir önceki senenin son üç ayma kıyasla yüzde 1,9 oranında artış kaydetti. Ekonomik iyileşmenin sıkı bir şekilde sağlanmaya başladığının işaretleri görülmeye başlanıyor. Bunun yanında işsizlik azalıyor ve tüketici güveni de önümüzdeki aylarda artmaya devam edecektir. Bu 2014 yılı içerisinde daha fazla insanın ev satın almayı düşünmesi olasılığını artırıyor. Bu durum emlak talebini destekleyecektir" değerlendirmesinde bulundu. 


Günboyu


Geri Dön