28 / 03 / 2024

İngiltere'de konut satışları son altı yılın zirvesinde!

İngiltere'de konut satışları son altı yılın zirvesinde!

Rics araştırmasına göre, İngiltere'de geçen yılın son çeyreğinde emlak şirketlerinin konut satışı ortalaması Mart 2008'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. İngiltere'de konut satışları son altı yılın zirvesinde...



İngiltere'de geçen yılın son üç ayında emlak şirketlerinin konut satışı ortalamasının Mart 2008'den bu yana en yüksek seviyeye çıktığı bildirildi.


Londra merkezli kayıtlı araştırmacılar enstitüsü Royal Institution of Chartered Surveyors (Rics) araştırmasına göre, İngiltere'de geçen yılın son 3 ayında her bir emalk şirketi ortalama 21 konut satışı gerçekleştirdi. Emlak şirketlerinin konut satış performansı 2009 yılının Ocak ayında sadece 9,8 ortalamasında idi. 2008 Mart ayından bu yana en yüksek seviyeye işaret eden emlak şirketlerinin konut satışı ortalaması, Ocak 2009 ile kıyaslandığında ise 2 kattan fazla artmış oldu. 


Araştırma kapsamında görüşülen emlak şirketleri, özellikle İngiltere'de tüketicilerde ekonomik gidişata ilişkin güven artışının emlak piyasasında da etkisini göstermeye başladığına, ülke genelinde gayrimenkul fiyatlarının artmaya devam ettiğine dikkati çekti. İngiltere'de gayrimenkul satış fiyatlarından en büyük artışın ülkenin güneybatısı ve başkent Londra'da görüldüğü kaydedildi. 


Bu arada 2014 için gayrimenkul piyasası beklentilerinin çok daha pozitif olduğu belirtiliyor.


AA


Geri Dön