27 / 04 / 2024

İngiltere’de son 28 yılın en yüksek konut kredi borçlanması!

İngiltere’de son 28 yılın en yüksek konut kredi borçlanması!

İngiltere'de uzmanların konut sektörü ile ilgili yaptığı açıklamalara göre, ülkede son 28 yılın en yüksek konut kredi borçlanması yaşandı...



İngiltere'de uzmanların konut sektörü ile ilgili yaptığı açıklamalara göre, ülkede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını tedbirleri gevşetildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bahar aylarında gevşetilen tedbirler konut talebinde ciddi artışa neden oldu.

İngiliz konut kredi kuruluşu Nationwide konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, İngiltere'de bu yılın Mart ayında tüketicilerin kullandığı toplam konut kredilerinin bir önceki senenin aynı ayına kıyasla toplamda 11,8 milyar sterlin arttığını ve 35,6 milyar sterline çıktığını açıklamıştı.

Nationwide tarafından yapılan açıklamada, bu verilerin aylık bazda 1993'ten beri yapılan en yüksek konut kredi borçlanması olduğu bildirilmişti.

İngiltere’de son 28 yılın en yüksek konut kredi borçlanması!

Çalışmalarına devam eden İngiliz hükümeti tüm dünyayı etkisi alatına alan koronavirüs salgınında ekonomiyi ve konut sektörünü canlandırmak için emlak işlem vergisi için muafiyet getirmişti.

Son dönemlerde konut sektöründe canlandırmalara neden olan bu muafiyet, Haziran sonuna kadar sürecek.

Haziran ayı sonuna kadar devam edecek olan vergi muafiyeti, fiyatı 500 bin sterlin  olan bir evin 15 bin sterlinlik kısmına denk geliyor.

 

İngiltere’de konut fiyatları Mart'ta sert yükseldi!


Geri Dön