26 / 04 / 2024

İngiltere'deki konut fiyat artışı 2022'de bitebilir!

İngiltere'deki konut fiyat artışı 2022'de bitebilir!

İngiliz konut kredi finansman kuruluşu Halifax, İngiltere'de konut fiyatlarındaki sert yükseliş eğiliminin 2022'de bitebileceğini dile getirdi. 



İngiliz konut kredi finansman kuruluşu Halifax, İngiltere'de ev fiyatlarındaki sert yükseliş eğiliminin 2022'de  bitmesini beklendiğini açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Halifax konut sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Özellikle pandemi döneminde talep artışı sebebiyle ev fiyatlarında görülen sert yükseliş eğiliminin önümüzdeki yıl bitmesinin beklendiği belirtilen açıklamada, konut fiyatlarında 2022'de yıllık bazda yaklaşık yüzde 1 seviyesinde artış görülmesinin öngörüldüğü kaydedildi.

 İngiltere deki konut fiyat artışı 2022 de bitebilir!

Açıklamada, 2021'de ülkede ev fiyatlarındaki yıllık artış beklentisinin yüzde 1 olduğu, bunun gerçekleşmesi durumunda 2012'den bu yana en düşük yıllık bazlı artış olarak kayıtlara geçeceği açıklandı. 

Salgın zamanı değişen ihtiyaçların farklı konut tercihlerine olan talebi yükselttiğini İngiliz hükümeti politikalarının sektörü desteklediği belirtilen açıklamada, ülkede konut fiyatlarında bu yıl yüzde 8 seviyesinde artış kaydedildiği aktarıldı.

Açıklamada, salgının ülkenin farklı bölgeleri ve yaş grupları arasında gelir dağılımı dengesizliğini yükseltiği bu nedenle kaliteli ve uygun fiyatlı konut seçeneklerine olan ihtiyacın daha da önem kazandığının altı çizildi.

Açıklamada görüşlerini aktaran Halifax Direktörü Russel Galley, "Enflasyondaki artış doğrultusunda faizlerin de artabileceği yönündeki beklenti, konut sektörüne olan devlet desteğinin azalması ve hanehalkı bütçesinin baskılanması nedeniyle 2022 yılında konut fiyatlarındaki artışın dikkate değer şekilde azalması bekleniyor." ifadesini kullandı.

İngiltere'de ev fiyatları neden artıyor? 


Geri Dön