28 / 03 / 2024

İngiltere'de ev fiyatları neden artıyor? 

İngiltere'de ev fiyatları neden artıyor? 

İngiltere'de konut fiyatları giderek artıyor. İngiltere Merkez Bankası yetkilileri, İngiltere'de ev fiyatlarındaki artışın daha büyük alan edinme isteğinden meydana geldiğini dile getirdi.



İngiltere Merkez Bankası (BoE), insanların salgı esnasında şehirdeki daireleri terk etmesiyle beraber İngiltere'deki ev fiyatlarındaki patlamanın "daha geniş alana sahip konut yarışından" kaynaklandığı düşüncesinde. Finansgündem'de yer alan habere göre; İngiltere'de ev fiyatları Eylül ayına kadar yüzde 11,8 artarak son 20 yılın en hızlı büyüme oranlarından birine sahip oldu. Merkez bankası, bu yükselişin yaklaşık yarısının daha büyük evlere taşınmak isteyenler ile açıklanabileceğini dile getirdi. 

BOE, "artışın yarısından hemen azının" alan yarışına bağlı olduğunu ve diğer yarısının "damga vergisi arazi vergisine geçici muafiyet ve karantinalar esnasında hanehalklarının biriktirdiği tasarruflar da dahil olmak üzere diğer faktörlere" bağlı olduğunu belirtti. 

BoE, değişen ev modelinin ev fiyatlarının düşme olasılığını düşürdüğünü vurgulayarak, "Daha fazla gelişme olmazsa, 'alan yarışı' konut tercihlerinde tersine dönmeden ev fiyatları düzeyinde keskin bir düzeltme olması olası değildir" dedi.

İngiltere'de konut fiyatları arttı!


Geri Dön