26 / 04 / 2024

İzmir'de ev fiyatları neden artıyor?

İzmir'de ev fiyatları neden artıyor?

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, İzmir'in konut fiyatlarındaki artışta zirvede yer almasına ilgili konuşan Ali Engin, ev fiyatlarını düşürecek bir öneri yaptı. Engin, "Şehri yaymamız lazım. Sorunlar çözülürse fiyat ve imar baskısı azalır" diye konuştu.



Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, İzmir'le ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ege'de Son Söz Gazetesi'nde yer alan habere göre; İzmir'in konut fiyatlarındaki artışta zirvede yer almasına ilgili konuşan Ali Engin, ev fiyatlarını düşürecek bir öneri yaptı. 

İzmir de ev fiyatları neden artıyor?

Başkan Engin, “Dönüşüm sorunu emsal artışıyla çözülmez. Şehre baskıyı azaltmak lazım. Konut fiyat artışlarında  İzmir  dünyada birinci oldu. Bu ne demek? Demek ki İzmir’de arsa kıtlığı var ve bundan dolayı dünyada birinci oluyor. 

İzmir de ev fiyatları neden artıyor?

İzmir’de konut fiyatları dünyadan daha hızlı artıyorsa bunun bir nedeni var, bu da arazi kıtlığı. Şehirde arsa var ama üstü gece kondu kaplı. Şehir dışında da hazine arazileri var... Bu sorunlar çözülürse fiyat ve imar baskısı azalır. Ben başından beri değerlendirmelerimde bunları ifade ediyorum, şehri yaymamız lazım. Köylü gençlere emekliliği garanti etmemiz gerekiyor ki tarımsal üretimi bırakmasınlar, köyden göç dursun. Tarımsal üretim çiftçi ailelerimiz eliyle yapılıyor, bunun devamlılığını sağlamamız lazım” diye konuştu.

Gürsel Tekin: Fahiş kira artışlarına dur denilmeli!

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında rekor artış!


Geri Dön